Hlavní obsah

Večer města osladil tisíc svatebních koláčků

Právo, Rudolf Voleman

Černošská kapela Boney M Revival se stala hvězdou Festivalové noci města Karlovy Vary, která byla uspořádána v rámci karlovarského filmového festivalu ve středu 4. července v Poštovním dvoře. A jídlo? Zaprášilo se třeba po svatebních koláčcích.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kapela Boney M Revival hosty Festivalové noci města v Poštovním dvoře roztancovala.

Článek

Zhruba pětistovka návštěvníků městské festivalové party v klidu popíjela nejrůznější drinky ve svých křeslech jen do doby, než se po desáté hodině večer na pódiu neobjevila Boney M Revival.

Stačilo pár tónů a taneční parket byl jako mávnutím kouzelného proutku plný. Nástup kapely přišel právě včas, protože v tu dobu už byly stoly Poštovního dvora prakticky prázdné. Po rautu za půl miliónu korun se totiž jen zaprášilo.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Zadejte se. A tančit!

Připraveny totiž byly opravdové dobroty. „Uvařili jsme 25 kg zvěřinového guláše, 30 kg uzených kýt, připravili 20 kg gyrosu či dvě stě porcí sushi,“ popisoval šéfkuchař Poštovního dvora Břetislav Benda.

„Dále pak dvě stě porcí grilovaného lososa a stejné množství máslové ryby,“ dodal.

Připraveno bylo rovněž šest set miniaturních předkrmů. „Ale také 350 porcí čokoládových fontán a tisíc svatebních kynutých koláčků,“ pokračoval Benda s tím, že k pití bylo připraveno pět hektolitrů piva a osm set porcí bílého a červeného vína.

„K dispozici bylo rovněž 300 kusů neperlivé vody a dvě stě káv a čajů,“ uzavřel Benda.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Velký zájem byl na Festivalové noci města v Poštovním dvoře o gyros.

V jedenáct hodin kapela Boney M Revival se svojí živou produkcí skončila a hosté městské festivalové noci se přesunuli do sousedního letního kina na představení německého existencionálního filmového snímku Nosferatu za živého doprovodu Karlovarského symfonického orchestru.

Atmosféru blížícího se hororového představení umocňovala návštěvníkům cesta k letnímu kinu, která byla po okrajích osvícena svíčkami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám