Hlavní obsah

Závěr festivalu čekají odpolední bouřky

Právo, Rudolf Voleman

Závěrečné dny karlovarského filmového festivalu mohou jeho návštěvníci očekávat polojasné počasí doprovázené ovšem v odpoledních hodinách bouřkami. Ty nejsilnější lze očekávat podle meteorologů ve čtvrtek odpoledne, kdy může místa spadnout až 40 mm srážek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ranní teploty se budou až do soboty v Karlových Varech pohybovat mezi 15 až 17 stupni,“ uvedl klimatolog Rudolf Kovařík ze Šindelové v Krušných horách.

To jsou teploty, které určitě budou vyhovovat baťůžkářům ve stanovém městečku. Další předpověď týkající se očekávaných bouřek je ale asi příliš nenadchne.

„Ve čtvrtek dopoledne bude polojasno, ale během dne bude od jihozápadu přibývat oblačnosti, takže je třeba očekávat dešťové přeháňky. Napadnout by mělo mezi 3 až 15 mm srážek, ojediněle až 40 mm,“ uvedl Kovařík s tím, že odpolední teploty se mají pohybovat kolem 23 stupňů.

„Pokud nebude foukat vítr, jako při bouřce o víkendu, tak se toho nebojíme,“ řekla k tomu studentka Jana Smutná z Prahy.

Na závěrečné dva dny by už dešťové srážky při bouřkách neměly být tak masivní.

„V pátek se fronta posune více na východ, takže ráno po rozpuštění mlh bude polojasno, ale odpoledne s přibýváním kupovité oblačnosti lze na některých místech očekávat bouřky, které ovšem nebudou tak silné jako ve čtvrtek,“ pokračoval klimatolog s tím, že v závěrečný den festivalu v sobotu bude ráno opět polojasno.

„Odpoledne opět přibude kupovitá oblačnost a přijdou nějaké bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 23 a 27 stupni,“ dodal Kovařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám