Hlavní obsah

Chystá se dokument o Váňovi. Horáčkův text nazpíval Kocáb

Právo, Rudolf Voleman

Legendární žokej Josef Váňa má vlastní skladbu. Nazpíval ji k chystanému dokumentu Michael Kocáb na hudbu Lucie Šoralové a text Michala Horáčka. Za účasti všech byla i s videoklipem v neděli odpoledne představena na karlovarském dostihovém závodišti.

Na karlovarském závodišti představili videoklip věnovaný žokeji VáňoviVideo: Novinky

 
Článek

Videoklip bude součástí filmu o žokeji Váňovi, který má být pod titulem Největší závod je život sám představen ve světové premiéře 5. září. „Jsem z té skladby a videoklipu opravdu nadšený,“ uvedl na dotaz Práva Váňa bezprostředně poté, co jej v salónku dostihového závodiště ve společnosti Kocába, Horáčka a Šoralové zhlédl. „Nejsem na to odborník, ale osobně mě to nadchlo,“ dodal.

Je to film o životě Josefa Váni, o překážkách, které mu život kladl.
Producent Kryštof Šafer

Film i videoklip produkuje Kryštof Šafer. „Kdybych se při více než ročním natáčení filmu s žokejem Váňou nenaučil drzosti, asi bych nenašel odvahu přijít za Michalem Horáčkem a poprosit jej o písničku k filmu,“ popisoval vznik skladby.

„Byl jsem překvapen, když mi Horáček sdělil, že ten text už má napsaný,“ dodal.

Text odráží styl života

„Text skutečně vznikl dříve, ale já věděl, že se k Váňovi hodí. Jedná se o zhudebněnou báseň, která se týká stylu života,“ vysvětlil Horáček. Kocáb nejdříve složil Váňovi hold. „Svými sportovními úspěchy mě jako jeden z mála sportovců dojímá,“ uvedl a pokračoval: „Musím dusit v sobě slzy, když vidím, jak ve svém věku dokáže vyhrávat. Jsem šťastný, že jsem se mohl na té písničce podílet,“ uvedl.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Žokej Váňa se podepisuje svým příznivcům

„Film o životě Josefa Váni je v současné době ve střižně. Dnes jsme představili písničku. Bude to asi jeden z mála filmů, který má svůj videoklip. Premiéra filmu se uskuteční už 5. září,“ uvedl Šafer.

Natáčení trvalo rok

„Je to film o životě Josefa Váni, o překážkách, které mu život kladl. Uvidíme v něm nejenom to, jak sedí v sedle, ale také jak cestuje po celé Evropě, prostě jak žije,“ uvedl Šafr, který připomněl, že natáčení trvalo více než rok.

„Ze začátku jsem byl z filmařů trochu nervózní, ale jak jsem si na ně zvykl, tak už to šlo. Jako filmová hvězda se ale rozhodně necítím,“ dodal Váňa, který se ještě před dostihovým dnem podepisoval návštěvníkům festivalu před hotelem Thermal.

Reklama

Výběr článků

Načítám