Hlavní obsah

Bouřka odnesla baťůžkářům dvacet stanů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba dvacet stanů odnesla baťůžkářům ve stanovém městečku na přírodním koupališti Rolava noční bouřka doprovázená silným větrem. Bez střechy nad hlavou ale nikdo z mladých návštěvníků karlovarského festivalu v noci ze soboty na neděli nezůstal. Azyl našli buď ve svých autech na parkovišti, na zemi v ošetřovně koupaliště či třeba pod pergolou občerstvení.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Tyčku, zlomenou vlivem silného nočního větru, ukazují Adéla a Kateřina z Prahy.

Článek

„V tom větru se nám tyčky stanu ohnuly o devadesát stupňů a celý vršek stanu odletěl,“ popisovala studentka Adéla z Prahy. „Pak jsme už s kamarády jen drželi zbytek stanu, aby neodletěl také. Bylo při tom ve stanu pěkně mokro,“ pokračovala.

„Naštěstí nás tady nenechali lidi na holičkách a nabídli nám přespání v ošetřovně. Rozhodně nikam kvůli bouřce neodjedeme. Koupíme dnes stan nový a zůstáváme,“ dodala.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Některé stany ve stanovém městečku na Rolavě jsou po noční bouřce očividně poškozené.

„Někdy před jednou se zvedl silný vítr a asi patnáct nebo dvacet stanů se utrhlo a odletělo,“ popisoval Marek Pospíchal z recepce stanového městečka.

„Následoval úprk do aut na parkovišti. Nikdo tu nezůstal bez střechy nad hlavou moknout. Baťůžkáři spali na stanici záchranářů nebo třeba i na záchodcích. Poschovávali jsme na recepci i všechny věci, včetně třeba baťohů se suchými věcmi na převlečení,“ dodal.

„Bouřka byla tak silná, že ještě teď nám nejde elektřina, ale během dopoledne se to má opravit,“ poznamenal.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Někteří baťůžkáři našli při noční bouřce azyl po pergolou občerstvení stanového městečka na Rolavě.

„Můj stan měl už od minule zlomenou jednu tyčku, takže nevydržel noční nápor větru a zcela se zbortil,“ uvedla studentka Magda Sedníková z Prahy. „Všechny věci máme úplně mokré,“ ukazovala její kamarádka Jana Benešová. „Balíme a jedeme domů, ale to jsme plánovali takhle od začátku. Déšť by nás nevyhnal,“ dodala Sedníková.

„Nám stan odletěl dřív, než začalo pršet. Pochytali jsme věci a utekli se schovat do auta,“ uvedla Eliška Kutná z Plzně.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Lucie Rubešové z Prahy stan v bouřce na Rolavě uletěl, tak jej složila a šla spát do auta.

„Stan přišel o tyčky z konstrukce, ale jsme dohodnutí s kamarády, že nám přivezou nový. Když začalo pršet, rozhodli se jet na noc domů do Plzně,“ dodala Kutná.

„Jsou to slabší povahy. Vystraší je první bouřka a hned to otáčejí a jedou spát domů,“ bral s humorem noční epizodu s bouřkou její kamarád Lukáš Turek. „Zrovna jsme přicházely do stanového městečka, když začaly stany lítat,“ popisovala studentka Lucie Rubešová z Prahy.

„Chtěly jsme spát pod širákem, ale musely jsme se přesunout kvůli bouřce do auta. Rozložily jsme sedačky a v pohodě a suchu jsme se vyspaly. Snad už pršet nebude. Každopádně na festivalu zůstáváme,“ konstatovala její kamarádka Michaela Grauberová.

Reklama

Výběr článků

Načítám