Hlavní obsah

Když filmy unaví. Vary chystají i desítky koncertů a výstav

Novinky, Stanislav Dvořák

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary má nejen filmový program. Návštěvníky čeká široká nabídka koncertů a výstav a většina je zdarma.

Článek

Už v pátek si před hotelem Thermal v 17.00 můžete užít koncert Madfinger, špičkové pražské soul-funk-jazzové partičky.

Na letní scéně Karlovarského hudebního divadla pod Chebským mostem zahraje Tajfun – rocková kapela z Karlových Varů.

Sobota

V sobotu se pod mostem představí Divadelní scéna při DK Ostrov s představením Jak Honza léčil čerta.

Hlavní sobotní akcí je ale ČEZ Energy Fest v Poštovním dvoře, kde se od 13 hodin vystřídají české a slovenské kapely všeho druhu.

Přijede Michal Hrůza a Kapela Hrůzy, Toxique, Charlie Straight a jako hlavní hvězdy přibližně od půl osmé Miro Žbirka, Chinaski, David Koller & Band a Support Lesbiens.

Vstup je zdarma pro držitele festivalové akreditace.

Po mostem se v neděli v 16:00 představí Divadlo Matěje Kopeckého (Nápad myšky Terezky aneb O zlé koze) a od 20:00 studentský Big band Červení Panteři.

Pondělí

V pondělí od 16:00 opět Divadlo Matěje Kopeckého (Jak pejsek Ferda potkal sluníčko) a ve 20.00 zahraje Jazzbooster rock s funky nádechem.

Ve 22:00 pak vystoupí v Poštovním dvoře Vojta Dyk s big bandem B Side Band a zazpívá coververze od Beatles přes Nirvanu až k repertoáru Osvobozeného divadla.

Na tento koncert je nutné zakoupit vstupenku v hlavní pokladně v hotelu Thermal.

Úterý

V úterý ve 14.00 můžete zajít pod most na Divadlo Půlnebí, v 16:00 na Divadlo Matěje Kopeckého (Jak medvědi vařili) a v 19.00 tam hraje svůj gotický rock skupina Meditime a ve 20.00 St.Age.

Koncert skupiny The Tap Tap, sestavené převážně ze studentů a absolventů Jedličkova ústavu a škol, na podporu Nadace Jedličkova ústavu proběhne ve 20.00 v Poštovním dvoře.

Středa

Ve středu proběhne opět pod mostem od 16.00 pohádka Divadla rolnička a od 20.00 zahrají rockoví Mawson.

Čtvrtek

Ve čtvrtek ve stejnou dobu opět pohádka a ve 20.00 alternativní funk skupiny Color Flash.

Pátek a sobota

Pohádky pod mostem čekají děti i v pátek a v sobotu a program uzavře v sobotu ve 20.00 před Thermalem výborná africká skupina Sauti Sol, směs popu a tradičních písní s energií nadupanými rytmy.

Výstavy skla i plakátů

Nudit se ve Varech rozhodně nebudou ani další umělečtí nadšenci.

Galerie Minea – Carlsart ve spolupráci se Správou přírodních léčivých zdrojů a kolonád v Karlových Varech, Fakultou umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pořádá 12. festival uměleckého skla, který se uskuteční v prostorách karlovarské Vřídelní kolonády od 30.června do 31. srpna 2012.

Oficiální výstava 47. ročníku MFF KV, kterou pořádají organizátoři festivalu společně s JCDecaux Group, představí 24 filmových plakátů k soutěžním filmům, 12 z hlavní soutěže a 12 ze soutěžní sekce Na východ od Západu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Koberec před karlovarským Thermalem

Tyto plakáty jsou prezentovány až do 8. července v rámci sítě citylightů v Praze. Diváci mohou prostřednictvím hlasování na webových stránkách www.kviff.com zvolit nejatraktivnější plakát k festivalovému soutěžnímu filmu. Hlasovat můžete do 4. července 2012.

Výstava probíhá v kavárně Moser v hotelu Thermal.

Do světa kostýmů

Barrandov Studio si za osmdesát let své existence vydobylo postavení jednoho z nejdůležitějších studiových komplexů v Evropě, a to především díky skvělé řemeslné úrovni místních odborníků.

Foto: Novinky

Takzvaná pohádková místnost plná známých filmových kostýmů.

Interaktivní výstava kostýmů navazuje na úspěšnou loňskou expozici v Galerii umění Karlovy Vary, která připomněla osmdesát let filmového řemesla na Barrandově. K vidění budou i kostýmní originály podle návrhů Theodora Pištěka.

Expozice bude otevřena od soboty 30. června až do září 2012 v Becherově vile.

 Dorazí i Slíva

Výstava aktuální grafické tvorby představí Jiřího Slívu především jako autora kresleného humoru, který již od 70. let spolupracuje s mnoha časopisy i deníky u nás i v zahraničí a který má na svém kontě desítky ceněných knižních ilustrací.

Probíhá od 1. 7. do 26. 8. 2012 v Galerii umění Karlovy Vary.

Nejvýznamnější představitel českého filmového plakátu, grafický designér, autor logotypů různých institucí a firem, držitel několika ocenění Nejkrásnější kniha roku a dlouholetý vysokoškolský pedagog Zdeněk Ziegler (1932) v letošním roce oslaví životní jubileum.

V rámci MFF bude v Galerii umění Karlovy Vary představena reprezentativní kolekce téměř čtyřicítky filmových plakátů ze 60. až 80. let minulého století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám