Hlavní obsah

Vstupenky na karlovarský festival bude možné rezervovat už v pondělí

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Milovníci filmu mají první možnost rezervovat si vstupenky na filmová představení letošního 47. ročníku Mezinárodního filmového festivalu přes internet už v pondělí 25. června od deseti hodin dopoledne.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Článek

„On-line rezervaci otevřeme v pondělí v deset ráno,“ uvedl šéf produkce karlovarského festivalu Petr Lintimer s tím, že systém bude v provozu až do úterní půlnoci. Zájemci o vstupenky si ale musí pospíšit, protože v minulých letech se po uvolněných vstupenkách během několika minut jen zaprášilo. „K rezervaci přes internet bude jako každý rok i letos uvolněno deset procent celkového počtu vstupenek,“ upozornil Lintimer.

Podobně jako v minulých letech, si každý zájemce může zabukovat čtyři vstupenky na různá filmová představení. Na jednu projekci je možné rezervovat jednu až dvě vstupenky. Úspěšně rezervované vstupenky lze pak zakoupit na hlavní pokladně v hotelu Thermal „Již nyní je na našich internetových stránkách úplný program, takže je možné se na objednávku vstupenek dobře připravit a filmy si vybrat,“ uvedl šéf produkce. Cena vstupenek i letos zůstává stejně vysoká. „Zlevněná pro studenty je za padesát korun,“ uvedl Lintimer s tím, že běžné vstupné je 65 korun.

Festivalové pokladny se otevřou ve čtvrtek 28. června v devět hodin ráno. Další dny budou otevřeny už od osmé hodiny. Vyplatí se si pořídit Festival Pass. Bez slevy stojí na celý festival tisíc korun a lze s ním ušetřit na vstupném až polovinu nákladů. Na pět dní stojí festivalový pas sedm set, na tři dny pět set a na jeden den dvě stě korun. Pro studenty, důchodce a invalidy jsou pasy o zhruba třetinu levnější.

Díky festivalovým pasům si lze během festivalu vstupenky lépe rezervovat. „Navíc majitel pasu na celý festival obdrží brožurku a katalog s programem, drobné dárky a vouchery na slevu či nápoje do festivalovém občerstvení u Thermalu,“ uzavřel Lintimer.

Festival je vybaven novou technikou

Letošní 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude vybaven novou technikou. Díky modernizaci pěti kinosálů v srdci festivalu, v hotelu Thermal zvládnou pořadatelé projekci celkem osmdesáti filmových snímků v digitálním formátu. Návštěvníci kin dostanou vstupenky vytištěné na termotiskárnách.

„Hotelu Thermal se podařilo digitalizovat pět stálých kin, tedy Velkého a malého sálu a pak také kinosálů A, B a C,“ uvedl šéf produkce karlovarského festivalu Petr Lintimer. Podle generálního ředitele Thermalu Josefa Pavla stála nová technika téměř deset miliónů korun. „Pořídili jsme ji z našich vlastních prostředků,“ uvedl Pavel, podle kterého digitalizace kinosálů poslouží hotelu i mimo festival. „Jsme kongresový hotel, takže techniku využijí při prezentačních akcí další naši zákazníci,“ vysvětlil.

Díky digitalizaci kinosálů v Thermalu se nemusí pořadatelé karlovarského festivalu obávat filmových snímků v digitálním formátu. „Vloni jsme jich měli v tomto formátu čtrnáct a letos už osmdesát,“ uvedl Lintimer s tím, že celkový počet festivalových snímků se pohybuje kolem dvou set. „Digitalizace kinosálů pro nás byla letos z technologických změn prioritou číslo jedna,“ dodal šéf produkce.

Další technickou novinkou letošního festivalu budou moderní tiskárny v pokladnách. „Kdo byl zvyklý na dosavadní zvuk jehličkových tiskáren, tak bude při nákupu vstupenek překvapený,“ uvedl jeden z pracovníků, který nové tiskárny instaloval. „Doba pokročila, takže jsme pořídili termotiskárny, které při tisku vstupenek umožňují větší variabilitu a také nabízí lepší ochranné prvky,“ uvedl Lintimer s tím, že festivalové pasy budou letos od sebe barevně odlišené podle délky platnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám