Hlavní obsah

Festival nabízí i divadlo a hudbu pod mostem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Součástí doprovodného programu filmového festivalu je mimo jiné rovněž Letní scéna Karlovarského hudebního divadla pod Chebským mostem, kde diváci každý den najdou odpoledne dětská divadelní představení a večer pak dospělí hudební a divadelní vystoupení netradičních forem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarské hudební divadlo v Letní scéně pod Chebským mostem a jeho nedělní odpolední představení O duchu Bumbulovi.

Článek

„Letní scéna hraje každý den po celou dobu festivalu,“ uvedl šéf Karlovarského hudebního divadla Libor Balák.

„Odpolední vystoupení pro děti začínají každý den ve čtyři hodiny odpoledne, přičemž se představí nejenom naše hudební divadlo, ale také hostující divadelní soubory Matěje Kopeckého a Rolnička,“ prozradil Balák, podle kterého letní scéna nabízí až sto míst k sezení.

„Připravili jsme pro diváky netradiční posezení na dřevěných špalících,“ dodal s tím, že scéna je umístěna tradičně pod Chebským mostem, takže představení nevadí deštivé počasí.

„Po večerech pak nabízíme netradiční hudební a divadelní formy,“ pokračoval šéf Karlovarského hudebního divadla.

Hanbáči nebudou

Na pondělí je pro fajnšmekry připraven koncert bluesové a soulové kapely Booger. V jiných dnech bude ale následovat i například  večer s ruským básníkem. „Vyvrcholením bude sobotní vystoupení Milana Kozelky s performancí nazvanou Bílý vodník,“ doplnil Balák.

Oproti minulým letům upustila letos oproti posledním několika předchozích ročníků letní scéna pod Chebským mostem od promítání historických hanbatých filmů.

„Nechtěli jsme odebírat letnímu kinu diváky, takže jsme se domluvili, že je takto podpoříme a, jak mi říkáme hanbáče, letos vynecháme,“ uzavřel Balák.

Reklama

Výběr článků

Načítám