Hlavní obsah

Karlovarský festival zabaví i děti

– KARLOVY VARY

Karlovarský festival myslí i na rodiče s dětmi, kteří dychtí po výletě do filmového světa. Své ratolesti mohou na několik hodin svěřit třeba zkušeným hlídačům v dětském koutku hotelu Thermal. Ve Varech na ně čeká ale i společná zábava, třeba při tvoření filmu nebo v termálním bazénu.

Článek

Dětský koutek a dětské centrum v areálu hotelu Thermal jsou pro malé návštěvníky festivalu připraveny až do 9. července. Jedno dítě ve věku od roku a půl do pěti let zájemcům pohlídají maximálně na tři hodiny. Provozní doba zařízení je od 8:45 do 20.00 hodin (od 2. 7. do 9. 7. 2011), 1. 7. od 12:00 do 20:00 hodin. Hodinová taxa za službu byla stanovena na padesát korun, za každou další pak 25 Kč.

V případě hezkého počasí, které má do Varů dorazit až v druhé polovině prvního červencového týdne, mohou rodiče vzít děti rovněž do bazénu hotelu Thermal. V případě slunečných dnů tu otevírají dokonce brouzdaliště pro nejmenší. Jsou-li potomci větší či otužilejší, mohou se do termálních vod ponořit za každé teploty, a to od osmi do 21. hodiny. Základní vstupné pro dospělého činí 100 Kč, v nabídce jsou i rodinné slevy.

Tvůrčí dílny i Večerníčky

Tvůrčí zábavu zase nabízí rodinám Aeroškola v Aeroportu. I letos připravila animační dílny, během kterých si mohou nadšenci od čtyř do 99 let vytvořit svůj vlastní animovaný film na speciálních prosvětlovacích stolech v různých animačních technikách a postupech.

Dílny jsou otevřeny po celou dobu festivalu vždy od 10 do 17 hodin v prostorách Aeroportu (Divadelní náměstí 43). Poplatek za účast je 100 Kč. Rodiče tam mohou nechat potomky i pod vedením zkušených instruktorů a sami zajít třeba do kina nebo si jen dát v klidu kávu. Program na jednotlivé dny je průběžně zveřejňován mimo jiné na blogu Aeroškoly.

Pro dospělé věkem, ale s dětskou duší je připravena projekce Večerníčky České televize na dobrou noc. Promítají se od půlnoci od 3. do 8. července v sálu B hotelu Thermal. Vstup je zdarma. Fandové pohádek se mohou těšit třeba na dobrodružství Rumcajse, Křemílka a Vochomůrky. Přesný program je dostupný zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám