Hlavní obsah

Na začátek karlovarského festivalu jsou lůžka téměř vyprodaná

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Už pouze několik desítek lůžek z kategorie těch nejlevnějších je volných pro zájemce o ubytování na začátek letošního 46. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který zahájí už příští pátek 1. července. Kdo chce sehnat na poslední chvíli levnější ubytování, měl by si pospíšit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hotel Festival v domově mládeže v Karlových Varech - Drahovicích nabízí na začátek filmového festivalu posledních deset volných pokojů.

Článek

„Poptávka po ubytování je letos vyšší, než například v loňském roce,“ uvedla Petra Kučerová ze společnosti Good Bed Agency, která pro festival zprostředkovává ubytování jeho návštěvníků. „První víkend je téměř obsazený. V tomto termínu, kdy festival zahajuje, máme už volné ubytovací kapacity pouze v lepších hotelech, kde se ceny pohybují od dva a půl tisíce korun za dvoulůžkový pokoj a výš,“ poznamenala Kučerová.

Levnější ubytování lze ještě získat od pondělí 4. července. „V nabídce jsou penzióny a levnější hotely v centru města, kde se ceny za dvoulůžkový pokoj pohybují mezi 1200 až 2000 korun za noc. V okrajových čtvrtích lze najít volné pokoje v soukromí, přičemž za mansardu pro dva se ceny pohybují kolem tisíce korun za noc. Volné jsou ještě také některé apartmány za cenu od tisíce korun na noc,“ uvedla Kučerová.

Nejlevnější ubytovací možností pod střechou je bydlení v bungalovech v autokempu v Březové. „Tam jsou ale volná místa až od úterý 5. července. Je však možné, že se ještě nějaká lůžka na zahájení festivalu uvolní, když třeba někdo zruší pobyt nebo nezaplatí zálohu. Mění se to každým dnem,“ konstatoval Kučerová s tím, že noc v bungalovu vyjde na 210 korun na osobu.

Posledních deset pokojů je volných v hojně festivalovými hosty vyhledávaném Hotelu Festival v domě mládeže v karlovarské městské čtvrti Drahovice. „Pokoje s vlastním sociálním zařízením jsou obsazené. Zbývá jen asi deset třílůžkových pokojů se společnými sociálkami na chodbě, za které účtujeme devět set korun na noc,“ uvedla Alena Huberová, podle které se více pokojů uvolní až od středy 6. července. „Na konec festivalu je ještě volno,“ uvedla.

Stanové městečko mírně dražší

Baťůžkáři si budou muset letos připlatit deset korun za noc ve stanovém městečku v karlovarské městské čtvrti Tuhnice. „Za noc budeme letos účtovat 80 korun, v čemž je jako každý rok místo pro spaní na stadiónu ve vlastním stanu nebo v tělocvičně pod střechou, bezplatná úschovna zavazadel a sprcha,“ uvedl Bořek Misík z karlovarského atletického klubu AC Start, který stanové městečko provozuje. „Restaurace a recepce budou opět v provozu nepřetržitě,“ dodal Misík.

Stejně jako vloni přijde letos na 99 korun noc na zemi ve vlastním spacáku v Hostelu ve škole na Nábřeží Jana Palacha. „Provoz zahajujeme v pátek 1. července od osmi hodin ráno. Větší skupiny by si měly raději ubytování dopředu rezervovat,“ uvedl David Korba, který hostel provozuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám