Hlavní obsah

Na festivalové filmy se bude jezdit na kolech

Právo, Rudolf Voleman

Na zdarma zapůjčených jízdních kolech budou moci návštěvníci při letošním 46. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který začíná 1. července, přejíždět z filmových projekcí od jednoho k druhému kinosálu po celém městě.

Foto: Rudolf Voleman , Právo

Karlovarský hotel Thermal už je festivalově vyzdoben.

Článek

To je jedna z řady novinek, kterou organizátoři karlovarského festivalu pro jeho návštěvníky už od začátku minulého týdne připravují. „Festivalové půjčovny jízdních kol budou umístěny u Thermalu, Grandhotelu Pupp a také u stanového městečka,“ informoval Právo šéf produkce karlovarského festivalu Petr Lintimer.

„Vlastníci festivalových akreditací si budou moci kolo půjčit na první hodinu zdarma tak, aby mohli přejet z jednoho kinosálu do druhého nebo se dopravit do stanového městečka,“ vysvětlil Lintimer s tím, že kolo je možné si půjčit i na delší dobu, ale pak už za poplatek sto korun na hodinu.

Opět v letním kině

Po dlouhých letech začne rovněž promítat letní kino za Poštovním dvorem. „Promítačka je už na místě,“ uvedl Jaroslav Fujdiar, šéf karlovarské společnosti KV City, která letní kino spravuje.

Sedačky jsou natřené, plátno nahradila omítka, náletové dřeviny jsou vysekané stejně jako tráva, opravené jsou asfaltové chodníčky a rovněž toalety pro pány a dámy. „V provozu bude hlavní bufet plus další stánky s občerstvením,“ dodal Fujdiar.

Další novinkou je zavedení nové festivalové restaurace na parkovišti na nábřeží Jana Palacha. „Vybudujeme tam dřevostavbu, ve které bude umístěna restaurace s názvem Magic Mirror,“ pokračoval Lintimer. „Rozhodli jsme se sem přenést část nabídky občerstvení z mostu u pošty, abychom jej trochu víc uvolnili pro průchod festivalových hostů,“ dodal.

Na Thermalu samotném už visí většina poutačů. Na dně řeky Teplé se budují konstrukce, na které budou organizátoři v průběhu příštího týdne umísťovat upoutávky na jednotlivé soutěžní snímky.

Ceny vstupenek se nemění

„Pokladny už stojí na svých místech jako vloni,“ dodal Lintimer, podle kterého na přípravách festivalu pracuje nyní kolem šedesáti lidí. „Po neděli jich ale bude už sto padesát a až začne festival, tak se navrší počet organizátorů na zhruba jednu tisícovku,“ poznamenal.

Cena vstupenky ve výši 65 korun a festivalového pasu bez slev za tisíc korun se letos nemění, ani systém předprodeje.

„V pondělí a v úterý si budou moci zájemci jako v minulých letech rezervovat deset procent vstupenek z celkového počtu v internetovém předprodeji. Ve čtvrtek bude zahájen předprodej vstupenek přímo u pokladen před hotelem Thermal,“ připomněl Lintimer.

Ubytování návštěvníků je možné na zhruba sedmdesáti místech v Karlových Varech, která je možné dohledat na festivalových stránkách. „Mezi ty hlavní patří i letos stanové městečko na stadiónu v Tuhnicích, autokemp v Březové a hostel v domově mládeže v Drahovicích,“ uzavřel Lintimer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám