Hlavní obsah

Vary uvítají Morseho, vrací se Stuhr i Kim Ki-duk

Právo, Věra Míšková

Společně s hlavní hvězdou slavnostního zahájení karlovarského festivalu Judi Denchovou uvede zahajovací film Jana Eyrová i jeho režisér Cary Fukunaga.

Foto: ČTK

Herec David Morse

Článek

Americký herec David Morse zase doprovodí soutěžní projekci a zároveň světovou premiéru americko-kanadského snímku Spoluautor. Morseho známe mj. z filmů Skála, Vyjednavač, Tanec v temnotách a Smrt čeká všude, a také z televizních seriálů Dr. House a Taxík.

Mezi dalšími významnými hosty uvítá festival amerického herce Burta Younga, který uvede snímek Win Win režiséra Toma McCarthyho. Young je letitý spolupracovník Sylvestera Stalloneho, už v prvním Rockym vytvořil postavu budoucího švagra titulního hrdiny. Dostal za něj oscarovou nominaci a spolupracoval pak se Stallonem na všech pokračováních.

Z Izraele přijede herec Sasson Gabai

Z Izraele přijede herec Sasson Gabai, laureát Evropské filmové ceny za roli ve filmu Kapela přijela. Objevil se také v psychologickém dramatu Bez dcerky neodejdu či v akčním Rambo III. Ve Varech doprovodí soutěžní snímek Restaurátor.

Remo Girone zase patří k známým italským filmovým a divadelním hercům, proslavil se například jako mafián Carridi v kultovním seriálu Chobotnice, v němž účinkoval více než deset let. Na festivalu uvede italský soutěžní film Malý klenot.

Foto: ČTK

Režisér Kim Ki-duk

Řada hostů se do Varů ráda vrací, a tak již poněkolikáté uvítáme nejslavnějšího korejského režiséra Kim Ki-duka, který představí snímek Arirang. Ten byl v premiéře uveden v Cannes, kde vyhrál sekci Un Certain Regard. A přijede také polský herec Jerzy Stuhr, aby uvedl italský film Habemus Papas, který soutěžil v Cannes a kde Stuhr úžasně ztvárnil mluvčího Vatikánu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám