Hlavní obsah

Taťána Kuchařová: Když už film, tak komedii, a nejlépe Postřižiny

Právo, Kateřina Farná

Miss World 2006 Taťána Kuchařová prezentovala na karlovarském filmovém festivalu svou nadaci zaměřující se na pomoc seniorům. Její projekt podpoří v neděli večer balkánský muzikant Goran Bregovič se svou kapelou. Zahrají v letním kině, jako předkapely vystoupí Gipsy.cz a Goodfellas. Vstupné je dobrovolné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Modelka Taťána Kuchařová se angažuje také v charitě.

Článek

„Téma pomoci seniorům spoustu lidí odpuzuje, společnost na ně kouká skrz prsty, protože si nechtějí někteří připustit, že se to týká každého,“ přibližuje třiadvacetiletá modelka potíže, které ji někdy potkávají při vyjednávání se sponzory.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Modelka Taťána Kuchařová

„Je málo lidí, kteří se tímto typem pomoci zabývají. I když se přístup pomalu mění, protože ono to nebude lepší, ale spíše horší. Do budoucna se musí toto téma řešit, doufám, že i my přispějeme ke změně systému,“ říká odhodlaně patronka Nadace Taťány Kuchařové, kterou před třemi lety založila.

Karlovarský festival má šťávu

Kuchařová přijela na karlovarský festival již po několikáté. „Má šťávu a energii, je tu uvolněnější a kouzelná atmosféra než třeba v Cannes. Je to nejen samotným městem, ale i lidmi, kteří sem za filmem jezdí,“ uvádí Kuchařová, která tráví většinu času v Americe.

Topmodelka se netají tím, že ji svět filmu láká, ale vyčkává na zajímavou nabídku. „Kolem filmu se pořád motám, mám za sebou i několik hereckých kurzů. Uvidíme, jak to dopadne, herectví by možná jednou byl další dobrý krok.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Táňa Kuchařová s doprovodem na zahájení karlovarského filmového festivalu.

Miluje české pohádky

Jedna z nejkrásnějších českých žen zavzpomínala na své dětství a oblíbené filmy: „Miluju klasické české pohádky, vyrostla jsem na filmech jako Dařbuján a Pandrhola nebo Hrátky s čertem. A když už si dneska pustím film, je to většinou komedie - zejména pak Postřižiny. Skvělí herci i humor. “

Nadace Taťány Kuchařové

Nadace podporuje 81 projektů (zejména osobní asistence a pečovatelské služýby) a stačila již přerozdělit 10 miliónů korun. Seniory můžete podpořit zasláním DMS nebo i zakoupením speciálního náramku, který bude za 50 korun v prodeji na nedělním koncertě v letním kině. Seniorům pomůžete i zakoupením vstupenky na nedělní koncert. Vstupné je dobrovolné.

Reklama

Související články

Miss World Kuchařová se zahalila do obrazů

Miss World Taťána Kuchařová se oblékla do obrazů. Stala se tváří charitativní art show a nafotila něžné snímky, na nichž je zahalená do bílé látky, na které se...

Výběr článků

Načítám