Hlavní obsah

Pražská kina nabídnou to nejlepší z karlovarského festivalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Nestihli jste zajet na karlovarský festival? A chcete ještě vidět nějaký film? Od soboty devátého do pondělí 18. července můžete za tímto účelem vyrazit do pražských kin Aero a Světozor, které fanouškům nabízejí Oficiální ozvěny MFF Karlovy Vary.

Článek

Tradiční Ozvěny letos divákům nabídnou od sobotního večera 33 filmových zástupců festivalu, tedy necelou pětinu všech letos uvedených filmů. Těchto 33 snímků představuje 3430 minut (tedy přes 72 hodin, nebo 2,4 dne) zábavy. Nejdelší film má celých 160 a nejkratší 58 minut.

„Letos už podvanácté jsme hrdým pořadatelem Ozvěn. Pro všechny, kdo se neprodrali davem baťůžkářů na nového Kim Ki-duka nebo zaspali po protančené noci v Aeroportu klasiku od Scorseseho a samozřejmě také pro všechny filmové fanoušky, kteří se do Karlových Varů letos vůbec nevydali, přivážíme hned po skončení Varů tyto a další snímky do pohodlí pražských kin Aero a Světozor. Letošní festivalové filmy už nikdy nebudou blíž,“ vzkazuje divákům Zuzana Kameníková, dramaturg kina Aero.

Od Kim Ki-duka k romanci

Vybrané filmy jsou napříč sekcemi i žánry. Z nabídky Ozvěn se divákům představí například jihokorejský režisér Kim Ki-duk se svým filmem Arirang [celá zpráva], ve kterém je sám scenáristou, režisérem, ale také interpretem trojjediného Kim Ki-duka: poustevníka, filmaře a kritika.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kim Ki-Duk při rozhovoru v Karlových Varech

Pražská kina nabídnou také romantickou filmovou adaptaci románu Jana Eyrová [celá zpráva], která letošní ročník zahajovala. Hlavní roli si ve snímku zahrála Mia Wasikovská a režie se ujal Cary Joji Fukunaga (Sin Nombre).

Českým zástupcem v Ozvěnách bude nová komedie režiséra Petra Marka Nic proti ničemu, dále třeba Občanský průkaz Ondřeje Trojana nebo Švankmajerova surrealistická koláž Přežít svůj život. 

Vstupenky v předprodeji

Vstupenky na představení je možné rezervovat on-line na www.kinoaero.cz a www.kinosvetozor.cz. Téměř všechny snímky budou opatřeny anglickými titulky.

Co také bude k vidění:

  • Britská komedie Jmenuji se Oliver Tate, režijní debut Richarda Ayoadeho známého ze sitcomu IT Crowd.
  • Win Win režiséra Toma McCarthyho - hořkou komedii s Paulem Giamattim v hlavní roli trenéra středoškolského zápasnického týmu.
  • Strom života Terrence Malicka, držitele Zlaté palmy na letošním MFF Cannes s Bradem Pittem a Jessicou Chastainovou v roli manželského páru v 50. letech.
  • Turínský kůň, nový film režiséra Bély Tarra – tento uhrančivý černobílý snímek získal cenu poroty na festivalu v Berlíně. 
  • Film Ridleyho Scotta Život v jednom dni je unikátní dokument vytvořený z více než 5000 hodin amatérských videí natočených na YouTube lidmi z celého světa.
  • Psychologické drama Neviditelná od německého režiséra Christiana Schwochowa, uvedený ve Varech v soutěžní sekci. Film vypráví příběh introvertní adeptky herectví obsazené do role ženy vamp.
  • Případně nestárnoucí klasika Martina Scorseseho Taxikář  s vynikajícím Robertem de Niro. Tento skvost filmové historie bude uveden ve zdigitalizované zvukově i obrazově zremasterované formě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám