Hlavní obsah

Karlovarské letiště se během festivalu topilo v čokoládě

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Doslova v záplavě čokolády se ve čtvrtek večer ocitlo karlovarské mezinárodní letiště v Olšových Vratech. Karlovarský kraj tam totiž pořádal v rámci filmového festivalu svůj večírek, který nesl název - Den čokolády. Hostině dominovaly dvě velké čokoládové fontány postavené ve filmově vyzdobené odbavovací hale letiště.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský poslanec Jan Bureš (ODS) se svou pětiletou dcerou Aničkou u jedné z čokoládových fontán na festivalovém večeru Karlovarského kraje na letišti.

Článek

Úvod večírku patřil prezidentovi festivalu Jiřímu Bartoškovi a hejtmanovi kraje Josefu Novotnému (ČSSD). „Letos poprvé festival zavítal z Karlových Varů i do Sokolova a to se mi líbí, jak se rozrůstá,“ uvedl Novotný v úvodu večera při vzpomínce na odhalení pamětní desky Samuelu Fullerovi v sokolovském zámku.

„Děkujeme kraji za finanční podporu, ovšem máme- li se rozšiřovat i mimo Sokolovo dál třeba do Chebu, tak to by musel kraj v té podpoře přidat,“ popíchl Bartoška hejtmana, který hned začal zkomolený název svého bydliště bránit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Festivalový večer Karlovarského kraje se již tradičně uskutečnil v letištní odbavovací budově v Olšových Vratech.

„Kdyby chtěl festival více, tak by se musel pan Bartoška naučit, že to není Sokolovo, ale Sokolov,“ uvedl Novotný. „To není to místo, kde byla ta bitva?“ tvářil se Bartoška naoko udiveně, zatímco hosté se dobře bavili.

Důvod k dobré náladě mohli mít také proto, že připravené menu a rovněž výzdoba mezi filmovými pásy bylo skutečně výtečná. „Pojali jsme večírek v čokoládovém duchu,“ uvedla Vlaďka Příhodová, šéfkuchařka Grandhotelu Pupp, který pohoštění připravoval.

Čerstvé ovoce se namáčelo na špejlích do zmiňovaných čokoládových fontán. V čokoládě byla ale připravená kupříkladu i husí jatýrka nebo carpaccio z hovězího masa. Na žádném rautovém stole nechyběly kazety s pravými belgickými pralinkami.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Čokoládové fontány byly na festivalovém večeru Karlovarského kraje na letišti v Olšových Vratech v centru pozornosti krásných slečen a dam.

„Pro milovníky masa, kteří čokoládu nemusí, jsme podávali hovězí krk a telecí krkovici. Před zraky hostů jsme připravovali gnochi s mini penne s kuřecím masem a sušenými rajčaty,“ popisovala Příhodová. K pití byly různé míchané koktejly z becherovky, ale také moravská vína a plzeňské pivo.

Své umění magie předváděl na pódiu kouzelník Robert Fox, který si své asistenty pro předvádění triků vybíral mezi hosty. Sladkou příchuť měla hudební vložka, protože se divákům představila Čokoládová zpěvačka Tonya Graves. Závěr karlovarského krajského večírku patřil diskžokeji Martinu Hrdinkovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám