Hlavní obsah

Kvitová ve Varech: Vyhrát Wimbledon je jako získat Oscara

Právo, Rudolf Voleman, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová přicestovala ve čtvrtek před polednem na karlovarský filmový festival. Před Grandhotelem Pupp ji přivítal s kyticí prezident festivalu Jiří Bartoška a s potleskem stovka jejích fanoušků. Kvitová se ve Varech zdržela necelé tři hodiny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Světovou tenistku Petru Kvitovou přijel uvítat i Jiří Bartoška.

Článek

"Vyhrát Wimbledon je něco podobného jako získat Oscara," uvedla před novináři Kvitová. "Žádný z festivalových filmů bohužel nestihnu, protože jsem přijela opravdu jenom na skok," dodala Kvitová.

Wimbledonská vítězka s sebou do Karlových Varů přivezla i trofej, kterou před Grandhotelem Pupp všem nad hlavou ukázala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petra Kvitová vystupuje z auta.

V obležení fotografů se Kvitová ani nedostala ke svým příznivcům, kteří toužili po jejím podpisu. Krátce po příjezdu zmizela v útrobách Grandhotelu Pupp v doprovodu Jiřího Bartošky, který jí nesl wimbledonskou trofej.

Po poledni uspořádali pořadatelé festivalu pro Kvitovou a její realizační tým slavnostní oběd v restaurantu Embassy. „Nádherně jsme si tam popovídali,“ popisoval setkání karlovarský primátor Petr Kulhánek. „Petra Kvitová je příjemný člověk, který není poznamenaný hvězdnými manýry, a já doufám, že jí to vydrží,“ dodal primátor.

Miluje italskou kuchyni

Kvitová je známá tím, že miluje italskou kuchyni. Nebylo tomu jinak ani na karlovarském festivalu.

„Vybrala si k obědu domácí bramborové ravioli plněné ricottou,“ prozradila Právu žena z restaurantu. „Oběd zapíjela obyčejnou vodou,“ dodala.

Přestože Kvitová pobyla v Karlových Varech necelé tři hodiny, neodjela s prázdnou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Úsměvy úspěšných - Petra Kvitová a Jiří Bartoška.

„Při příjezdu jsme ji obdarovali květinami a stejně jako všechny k nám přijíždějící celebrity také knihou u historii našeho hotelu,“ uvedla generální ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer- Ferklová.

Dopoledne na Hradě

Před příletem do Karlových Varů soukromým letadlem na mezinárodní letiště v Olšových Vratech byla Kvitová navštívit na hradě prezidenta republiky Václava Klause.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petra Kvitová ukazuje svůj trofej.

„Konečně se Petra ukázala v Praze!“ řekl. Od wimbledonské vítězky obdržel na památku velkou fotografii české hráčky se zlatým talířem pro šampiónku a raketu ze sady, kterou Kvitová ve Wimbledonu měla, byť s ní do hry nezasáhla. „To je ten slavný talíř? Kolikrát ho ještě budete mít v rukách?“ ptal se prezident. „Snad víckrát než jednou,“ odvětila se smíchem Kvitová.

Audience na Hradě pro ni byla velkým zážitkem.V půlhodinovém rozhovoru prý Klaus nezapřel nadšeného tenistu. „Vyprávěl, jak to sledoval, i jaký úder jsem kde zkazila. To si pamatuje,“ doplnila se smíchem sedmá hráčka světového žebříčku. Celá zpráva ZDE.

 Pozvání na rok 2012

Jen co se Kvitová na festivalu naobědvala pospíchala opět letecky zpět do Prahy na další akci. Ve Varech ovšem zřejmě nebyla naposledy. „Když neměla letos čas, aby zašla do kina na některé filmové představení, pozvali jsme ji s prezidentem Bartoškou na příští ročník festivalu,“ uzavřel Kulhánek.

Reklama

Související články

Petra Kvitová postoupila do finále Wimbledonu

Petra Kvitová je ve finále Wimbledonu. Česká tenisová jednička porazila ve čtvrtek v semifinále Bělorusku Viktorii Azarenkovou po setech 6:1, 3:6 a 6:2. Osmá...

Výběr článků

Načítám