Hlavní obsah

Počasí na festivalu se má zlepšovat, ale mají hrozit odpolední bouřky

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Počasí na karlovarském filmovém festivalu se má každým dnem zlepšovat. Už nehrozí dosavadní nízké teploty připomínající spíše brzké jaro. Nicméně v odpoledních hodinách mohou překvapit návštěvníky bouřky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na lepší počasí se netěší jen filmový fanoušci.

Článek

„Už ve středu by se mohla obloha protrhávat,“ uvedl Rudolf Kovařík, klimatolog z meteostanice v Šindelové na Sokolovsku. „Na druhou stranu sluníčko prohřeje vzduch, takže vzniknou kumulusy, z kterých mohou přijít v odpoledních hodinách bouřky,“ pokračoval klimatolog, podle kterého se tento scénář s dopoledním protrháváním oblačnosti a odpoledními bouřkami bude opakovat i v dalších festivalových dnech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plavání si ještě na festivalu užijeme dost.

Teploty se ale mají každým dnem zvyšovat. „Ve čtvrtek by se mohly pohybovat mezi 24 a 27 stupni a v pátek dokonce kolem 28 stupňů,“ poznamenal Kovařík s tím, že teploty stoupnou i v noci. Zatímco na začátku festivalu se pohybovaly pod hranicí deseti, tak na závěr by mohly dosáhnout až čtrnácti stupňů.

„Počasí zcela bez oblačnosti ale bohužel slíbit nemohu. Karlovarsko leží mezi Krušnými horami a Slavkovským lesem, takže se zde mraky drží déle, než jinde v republice. Třicet kilometrů na východ i na západ je poměrně méně oblačnosti, než tady,“ konstatoval Kovařík.

Reklama

Související články

Festival nabízí i divadlo a hudbu pod mostem

Součástí doprovodného programu filmového festivalu je mimo jiné rovněž Letní scéna Karlovarského hudebního divadla pod Chebským mostem, kde diváci každý den...

Výběr článků

Načítám