Hlavní obsah

Celebrity závodily na kolonádě s autíčky

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Známé herečky, muzikanti a rovněž desítky filmových fanoušků se v úterý dopoledne zúčastnily v Mlýnské kolonádě v Karlových Varech doprovodné akce karlovarského filmového festivalu - charitativních závodů radiově řízených modelů autíček na podporu znevýhodněných dětí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Fandilo se bouřlivě. Herečky Tereza Voříšková, Klára Issová, Veronika Freimanová a moderátorka Jolka Krásná (zprava) podpořily na karlovarském festivalu při závodě radiově řízených autíček Kuře v záchranném kruhu.

Článek

„Jak se řadí rychlosti? Jak mám couvat? No to bude strašný,“ bylo kupříkladu slyšet z úst Terezy Voříškové, Kláry Issové, Jolky Krásné a Veroniky Freimanové, když zkoušely ovládat před ostrým startem s vysílačkou v ruce modely autíček na desetimetrovém oválu, což se jim ale opravdu moc nedařilo.

„Závod to bude hodinový,“ strašil herečky moderátor a organizátor akce z modelářského klubu Pecka Alan Tretera.

„Největší problém je dostat se vůbec na start po zkušebním kole,“ kroutila bezmocně s ovladačem v ruce Krásná.

Autíčka neposlouchala

Start se vydařil, ale autíčka spíše bourala, než aby jela. Krásná namísto vysílačkou srovnávala autíčko přímo na trati rukou.

„Mně už to stačí,“ chtěla se vzdát uprostřed minutového závodu Freimanová. „Kdepak, já už jedu druhé kolo,“ jásala vedle ní stojící Krásná.

„Prosím tě jeď,“ zkoušela Voříšková umluvit své autíčko, které ji očividně příliš neposlouchalo. „Já ujela ty dvě kola pozadu,“ podivovala se Freimanová.

Přes všechny potíže s ovládnutím vysílaček a nasměrováním autíček na dráhu, ujely všechny herečky shodně dvě kola. „Nejlepší čas měla řidička červeného Ferrari 430,“ vyhlásil Tretera vítězku Voříškovou.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Klára Issová platí do pokladničky startovné stanovené v minimální výši padesát korun.

„Očekávám, že si mi teď ozve nějaká opravdická automobilová stáj a stane se ze mně skutečný závodník,“ komentovala svůj výkon Voříšková po závodě. Za ní skončila Krásná, třetí byla Issová a poslední Freimanová.

 Peníze půjdou dětem

Charitativní akce Pomozte dětem pořádala Nadace rozvoje občanské společnosti ve spolupráci s Českou televizí, přičemž výtěžek akce je určený ve prospěch nejznámější tuzemské sbírky Kuře v záchranném kruhu.

„Akce na autodráze, při které je minimální startovné stanoveno na padesát korun, se může zúčastnit každý,“ uvedla za nadaci Alena Šváchová.

„Věříme, že se nám zde podaří ze sbírky získat přes sto tisíc korun, které pak poslouží na pomoc handicapovaným dětem, ať už zdravotně nebo ze sociálně slabých rodin, popřípadě dětem utečenců či týraným či zneužívaným dětem,“ dodala.

Festival charitu podporuje

Podle výkonného ředitele festivalu Kryštofa Muchy, který se také osobně závodů zúčastnil, je záměrem dostat do centra festivalového dění každý rok zajímavý charitativní záměr, jenž tady má velkou šanci na zviditelnění.

V minulosti se tak představila nadace Světluška a loni se veřejnost i celebrity účastnily Běhu pro Paraple.

Reklama

Výběr článků

Načítám