Hlavní obsah

Na festivalu se prodalo už bez mála osmdesát tisíc vstupenek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Plné filmové sály, fronty na dámské toalety a zaplněné restaurace vypovídají o tom, že i letos karlovarský filmový festival přilákal do vyhlášeného lázeňského města tisíce návštěvníků. K úterní desáté hodině ranní bylo prodáno už téměř osmdesát tisíc vstupenek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čekání na film je někdy dlouhé. Sladká odměna - být v sále na vysněném snímku - ale za to stojí.

Článek

Na festival se dosud akreditovalo 10 101 účastníků. Držitelů Festival Passu z toho bylo 8642, filmových tvůrců 206, filmových profesionálů 695 a novinářů 558.

Dosud se odehrálo 179 projekcí a prodáno bylo 77 906 vstupenek.

Sály bývají také letos narvány k prasknutí. Jako tradičně sedí filmoví nadšenci ochotně třeba i na zemi a schodek. Důležité je totiž ne to, jak sedíš, ale že vidíš vysněný film.

Obrovský divácký zájem zatím ve Varech vyvolaly například nový snímek Kůže, kterou nosím španělského režiséra Pedra Almodóvara, případně německý film Neviditelná. [celá zpráva]

V hlasování Divácké ceny Práva se ale prosazují do popředí i díla promítaná v menších sálech. K pondělnímu odpoledni vedl příběh o hledání identity na Blízkém východě Požáry. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám