Hlavní obsah

Policisté zadrželi na festivalu hledaného muže, je na psychiatrii

– KARLOVY VARY
Právo, Rudolf Voleman

Policie zatkla během karlovarského festivalu mezinárodně hledaného muže, který obtěžoval recepční. Skončil na psychiatrii. Muži zákona jinak považují zatím průběh filmového svátku za klidný. Řeší nejčastěji drobné krádeže a špatné parkování.

Článek

„Festival probíhá více méně v pohodě,“ komentoval šéf karlovarských strážníků Marcel Vlasák.

„Řešíme především přestupky v dopravě. Museli jsme odtáhnout čtyři vozidla. Parkování v křižovatkách, na autobusových zastávkách nebo přechodech pro chodce tolerovat nebudeme,“ uvedl.

Muž obtěžoval recepční

Nejvážnější zásah si policisté připsali hned první den festivalu, tedy v pátek. Tehdy kontrolovali na kolonádě šestapadesátiletého cizince, který tam obtěžoval pracovnice recepcí.

„Zjistili jsme, že po cizinci je vyhlášené mezinárodní pátrání. Zadržený, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu, byl hospitalizován na psychiatrickém oddělení v ostrovské nemocnici,“ popsal mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

 Vysypané koše

„Jinak jsme řešili neskutečný nepořádek, který způsobili neznámí vandalové v Jaltské ulici. Někdo tam rozsypal odpadkové koše. Podobný nepořádek byl v sobotu ráno také kolem Thermalu. Povolali jsme ale firmu zajišťující úklid města, aby nepořádek odstranila,“ pokračoval Vlasák.

Zatčen byl v pátek také jeden kapsář, který okradl v jednom z hotelů v Západní ulici cizince. Dvaadvacetiletý muž přijel z Chomutova.

„V hotelu na ulici Západní z šatny odcizil peněženku s finanční hotovostí, kterou zde měl uloženou o rok starší cizinec. Naplnil tak skutkovou podstatu přečinu krádeže. Škoda nepřesáhla tisíc korun,“ upřesnil Valenta, podle kterého pachatel byl už v minulosti za podobný čin odsouzen na šest měsíců vězení.

Záchranka bez práce

Zatím bez práce byly na festivalu záchranáři, kteří měli svoji sanitku přímo u Thermalu v době konání slavnostního zahájení festivalu. Uvedl to mluvčí karlovarské krajské záchranky Lukáš Hutta.

Klid hlásí i hasiči. Z ohňostroje u Thermalu měli strach především majitelé nafukovacího stanu Espace Dorleans. „Co se týká festivalu, nemuseli jsme ani jednou vyjíždět,“ uzavřel jejich krajský mluvčí Martin Kasal.

Reklama

Výběr článků

Načítám