Hlavní obsah

Červený koberec už ve Varech čeká na hvězdy

Právo, Rudolf Voleman

Červený koberec, po kterém budou za několik dní při karlovarském mezinárodním filmovém festivalu kráčet hvězdy světové kinematografie jako například slavný americký herec John Malkovich nebo Judi Dench známá z bondovek, je už položen u hlavního vstupu do hotelu Thermal v Karlových Varech.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Koberec před karlovarským Thermalem

Článek

„Červený koberec už je na svém místě,“ potvrdil Právu šéf produkce karlovarského festivalu Petr Lintimer. Zatím je přikrytý igelitovou plachtou, aby před příjezdem filmových star nezmoknul. Na čtvrtek totiž meteorologové předpovídají déšť, ale ten by měl o víkendu ustat.

Před pátečním zahájením festivalu vrcholí i další přípravné práce. „V okolí Thermalu je prakticky vše připraveno,“ pokračoval Lintimer. „Už jen od Grandhotelu Pupp směrem k Thermalu postupně umisťujeme do řeky Teplé banery s upoutávkami na jednotlivé filmy,“ pokračoval Lintimer. V pokladnách, které se návštěvníkům festivalu poprvé otevřou ve čtvrtek v devět hodin ráno, již chybějí pouze počítače.

V parčíku vedle Thermalu stojí dětský koutek, kde budou moci rodiče ponechat své ratolesti a jít v poklidu na některé z filmových představení. Na terase Thermalu v úterý odpoledne francouzští dělníci připravovali k nafouknutí kino Espace Dorleans. Před Thermalem se budují obří stany s občerstvením. „Nesetkali jsme se zatím s žádným problémem, s kterým bychom se neuměli vypořádat,“ uzavřel Lintimer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám