Hlavní obsah

John Turturro: Natáčím blockbustery, abych mohl točit malé filmy

Novinky, Stanislav Dvořák, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Americký herec a režisér John Turturro odpovídal v pátek v Karlových Varech na dotazy novinářů. „Natáčím blockbustery, abych mohl dělat malé filmy a divadlo,“ vysvětlil svou aktuální účast v komerčním snímku Transformers 3.

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Turturro na tiskové konferenci na karlovarském festivalu.

Článek

"Je řada filmů, které jsem točil moc rád. Není jen jeden oblíbený," řekl John Turturro. "Velkou část kariéry jsem strávil malými a středními filmy, ale v dnešní době už nejsou filmy střední velikosti," dodal.

Slavný herec navíc nemá pocit, že si může až tolik vybírat: "Je řada věcí, které bych chtěl dělat, ale na ty nejsou peníze. Vyberete si prostě ty scénáře, které jsou v daném okamžiku nejlepší."

"Malý film se pokouším podporovat co nejvíce, musíte bojovat, ale největší problém je distribuce. Stále více lidí dnes natáčí filmy. Myslím, že distribuce se v příštích deseti letech  asi změní," míní herec.

Turturro si už vyzkoušel i roli režiséra a uvědomil si její mimořádnou obtížnost. "Poté, co jsem natočil první film, jsem se cítil špatně. Uvědomil jsem si, jak těžkou práci mají, celkově si mnohem víc uvědomuji obtížnost celého procesu."

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Turturro s manželkou Katherine Borowitzovou

Nový film Somewhere Tonight, který má v Karlových Varech světovou premiéru, byl inspirován dílem režiséra Thea Van Gogha. "Není to remake, Theův film jsme přemístili do New Yorku, použili jsme jen některá témata, pocit izolace, vyřazenosti. Nechtěl jsem to halit do politického hávu," upřesnil režisér Michael Di Jiacomo.

"Ten Theův film byl otevřeně sexuální, tento není, je to spíše o izolaci. Michael to udělal jemněji," dodal Turturro.

Snímek má dvě hlavní postavy, osamělé čtyřicátníky z New Yorku, kteří hledají rozptýlení na bizarní telefonní lince, kde se mluví o sexu. Uzavřená Patricia však nemá zájem ani tak o sex, jako o popovídání.

Vše se odehrává v interiérech, snímek tak připomíná divadelní hru. Oba protagonisté v ní bojují se svými fóbiemi, které režisér nahlíží s hlubokým pochopením, a nakonec jim umožní zvláštní překvapivý happy end, který podle hollywoodských pravidel ani happy endem není.

Turturrův den začal wellness snídaní

Naprostá většina hereckých hvězd přijíždějících na karlovarský festival ze zámoří si příliš neláme hlavu nad složením své snídaně. Vzácnou výjimkou je John Turturro. Na rozdíl třeba od hemenexu totiž při snídani v Grandhotelu Pupp, kde je ubytován, upřednostňuje zdravou výživu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Turturro se podepisuje fandům v Karlových Varech.

„John Turturro si k našemu překvapení vybral wellness snídani. Tedy žádná míchaná vajíčka na slanině, ale zdravou výživu,“ popisoval vedoucí stravování GH Pupp Richard Lhoták. „Málokterá filmová hvězda takový druh snídaně u nás volí,“ pokračoval Lhoták, podle kterého jsou v menu wellnessových hotelových snídaní například bio jogurty, různé light produkty, müsli nebo kukuřičné lupínky.

Herec známý z filmů bratrů Coenových si naopak zřejmě neláme příliš hlavu s tím, s jakou výbavou přes daleký oceán cestuje. „Přijel pouze s malou taštičkou,“ prozradil hotelový portýr. „Vůbec nás nevolali k autu, když přicestoval, abychom mu odnesli kufry. Žádná zavazadla totiž neměl,“ popisoval portýr s tím, že podobně nalehko přijel vloni také rakouský herec Klaus Maria Brandauer.

Už na přivítanou dostal Turturro od vedení hotelu dárek v podobě sedmičky hruškovice ze speciální edice. „Jedná se o láhev hruškovice Williams v podobě budíku. S takovou hruškovicí se nikde na světě nesetká, než tady u nás v republice. Je to pití pro nejlepší příležitosti,“ uzavřel Lhoták.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám