Hlavní obsah

Některé autobusy na filmový festival jsou vyprodané

Právo, Rudolf Voleman

Páteční odpolední a sobotní dopolední autobusové spoje z Prahy do Karlových Varů jsou zcela vyprodané. Důvodem je obrovský zájem diváků o 45. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který v pátek 2. srpna večer zahajuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zájemci mají šanci se dostat včas do Karlových Varů na filmový festival vlakem nebo vlastním vozem. Autobusy jsou již většinou vyprodané.

Článek

„V pátek odpoledne máme všechny autobusy vyprodané. A to jsme dvanáct spojů přidávali,“ uvedla ve čtvrtek 1. července odpoledne pracovnice hlavního dopravce mezi oběmi městy ze společnosti Student Agency. „Pouze v podvečer máme 28 míst volných u spoje odjíždějícího z Prahy v 18.30 a tři volná místa u spoje, který vyjíždí o hodinu později,“ dodala. „V sobotu máme vyprodané všechny spoje až do 15.30 hodin,“ dodala.

Konkurenční společnost Autobusy Karlovy Vary měla volných šestnáct míst u pátečního autobusu odjíždějícího z Prahy ve 14.30. „Dalších 32 míst je volných u spoje v 16 hodin a pak nic, až deset volných míst u spoje ve 21.30,“ poznamenala zaměstnankyně předprodeje jízdenek na dolním autobusovém nádraží. „V sobotu dopoledne nemáme žádné volné jízdenky, až ve 14.30 deset volných míst,“ doplnila.

Pohodlnější, zato ovšem dražší a delší, je cestování vlakem. „Vlakem z Holešovic trvá jízda zhruba tři hodiny,“ uvedl šéf Českých drah (ČD) v Karlovarském kraji Vladimír Omelka s tím, že rychlíky z Prahy jezdí do Karlových Varů každé dvě hodiny. „Například rychlík Excelsior přijíždí přes Prahu až z Košic a jede přes Ostravu a Olomouc,“ nabízel festivalovým divákům dopravu ze vzdálenějších míst republiky Omelka. Zákaznické jízdné ve vlaku je 220 korun, zatímco v autobuse 140 korun. „Jenže vlak nabízí více prostoru a modernizovaná vozidla. Vlaky nejsou tak nacpané,“ dodal.

Zdarma autobusy mezi kiny

Když už hosté 130 km z Prahy zvládnou, čekají je v Karlových Varech jako každý rok tři festivalové linky městské hromadné dopravy navíc. Jezdí mezi jednotlivými kiny, včetně Thermalu, za kterým vyrostla nová festivalová zastávka, přičemž všechny autobusy vyjíždějí od KV Arény, kde je stanové městečko. Odtud zajíždí jeden do Drahovic k hotelu Festival, další do Březové k hojně využívanému autokempu a třetí na Divadelní náměstí, tedy do středu města. „Linky jezdí zdarma, jako každý rok,“ podotkl Pavel Bohánek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary, který spoje zajišťuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám