Hlavní obsah

Kuchařová pozvala do Varů muzikanta Gorana Bregoviče

Novinky, Stanislav Dvořák

Nadace Krása pomoci modelky a Miss World Taťány Kuchařové pozvala na filmový festival do Karlových Varů známého muzikanta Gorana Bregoviče. Zahraje na charitativní akci 3. července od 20 hodin v karlovarském letním kině.

Článek

,,Mám velkou radost, že Goran Bregovič naše pozvání přijal. Půjde o jednu z hlavních akcí 46. Mezinárodního filmového festivalu, jehož je Nadace Krása pomoci letošním neziskovým partnerem,'' řekla Taťána Kuchařová.

Vstupné je dobrovolné. Veškerý výtěžek z koncertu je určen na podporu projektů pro seniory Nadace Taťány Kuchařové, jejíž problematikou se zabývá. Z výtěžku budou podpořeny následující projekty: osobní asistence a pečovatelské služby pro seniory – dobrovolnictví v sociálních a zdravotních zařízeních pro seniory – aktivizační programy pro seniory, kompenzační pomůcky a vybavení zařízení, která poskytují sociální služby pro seniory.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Úterní koncert orchestru Gorana Bregoviče na hladině Vltavy u Karlova mostu byl událostí. Přišly se na něj podívat tisíce lidí.

Podpořit projekty pro seniory během koncertu je možné také zakoupením nadačního náramku nebo zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS FONDSENIORU. V průběhu večera se na scéně objeví také prezident festivalu Jiří Bartoška, který Goranu Bregovičovi předá festivalovou cenu.

Goran Bregovič je slavný muzikant srbsko-chorvatského původu, který smíchal jihoslovanský a romský folklór s rockem i elektronikou. V Praze už vystupoval několikrát. Bregovič v mládí původně obdivoval klasický hard-rock, ale většina lidí v Evropě ho zná díky vynikající filmové hudbě. Složil soundtracky ke Kusturicovým snímkům, které mají kultovní postavení (např. Underground a Arizona Dream).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám