Hlavní obsah

Pořadatelé začali filmový festival balit

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Po devíti dnech promítání, kdy bylo uvedeno celkem 207 snímků, začali v neděli pořadatelé 45. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech balit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Již vyfouknuté kino Dorleans stálo na terase Thermalu.

Článek

„První zařízení jsme začali stahovat z externích pokladen před hotelem Thermal už v sobotu večer,“ uvedl Martin Walter, který měl na festivalu na starosti pokladny. „Zbytek pak pozdě večer, když se zavřely poslední pokladny uvnitř hotelu,“ dodal s tím, že v neděli po poledni byly pokladny uklizené. „Rok co rok jsme rychlejší,“ pochvaloval si, když odjížděl zpět do Prahy.

Produkce festivalu se začala z hotelu Thermal balit až v neděli ráno. „Máme tady na balení asi stovku lidí. Z toho je čtyřicet brigádníků a zbytek zaměstnanci firem, které sem zařízení před festivalem naváželi,“ uvedl vedoucí festivalové produkce Petr Lintimer.

„Pokud vím, tak se nám nic neztratilo. Doufám, že se na tom nic nezmění. Stěhování postupuje optimálně. Do středy 14. července chceme být kompletně přestěhovaní,“ poznamenal Lintimer.

Už v neděli dopoledne bylo vyfouknuté kino Dorleans, které stálo na terase Thermalu. Francouzi plachty postupně smotávali a nakládali do přistavěného kamiónu. Dopoledne také zmizela před Thermalem většina stánků s občerstvením. Před hotelovým vchodem se na červeném koberci v nedělní dopolední výhni fotily na památku jedny z posledních batůžkářek, které ještě nestihly odcestovat.

Vstupní chodba do hostelu v někdejší Základní škole na Palachovo nábřeží byla plná pytlů s odpadky. I tady se už jen uklízelo. Poslední batůžkáři se balili po poledni také ve stanovém městečku na stadiónu AC Start v městské části Tuhnice. Ubytovalo se tam letos kolem dvou tisíc hostů, což je srovnatelné množství s minulým rokem. Nechyběli cizinci z Francie nebo Maďarska.

Stěhovalo se i na dalších místech města. Byla to kupříkladu scéna pod Chebským mostem. „Každý z devíti festivalových dnů jsme odehráli minimálně pět nejrůznějších představení,“ uzavřel provozovatel scény a principál Karlovarského hudebního divadla Libor Balák.

Reklama

Související články

Režisér Juraj Herz dostal Křišťálový glóbus

Režisér Juraj Herz převzal v pátek odpoledne v Karlových Varech od prezidenta festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za dlouholetý umělecký přínos světové...

Promítači mají nejraději širokoúhlé filmy

Klasické širokoúhlé filmy jsou největší láskou tří zkušených promítačů z kina Drahomíra v Karlových Varech, kteří už řadu let pracují pro karlovarský festival....

Výběr článků

Načítám