Hlavní obsah

Stanové městečko se pomalu balí: batůžkáři měli zájem o pitnou vodu, nanuky i pivo

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Stanové městečko na stadiónu AC Start v Karlových Varech - Tuhnicích se pomalu vyprazdňuje. Stovky batůžkářů balí stany a chystají se na odjezd z jubilejního 45. ročníku filmového festivalu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Batůžkáři ve stanovém městečku začínají pomalu balit.

Článek

Letos se ve stanovém městečku ubytovalo kolem dvou tisíc batůžkářů, což je zhruba stejně jako v loňském roce. „Žádný incident jsme tady neměli,“ uvedla recepční Věra Grycová. „Jsou to všichni mladí a příjemní lidé,“ dodala. Stanové městečko se stalo festivalovým útočištěm nejenom tuzemským batůžkářům, ale také několika zahraničním. „Byli u nás ubytovaní například Maďaři, ale také skupina mladých Francouzů s překladatelkou,“ prozradila recepční.

„Stanové městečko bylo opět super,“ hodnotili Nelly Dederová a Štěpán Sedláček z Prahy. „Nebylo tady narváno, takže byl klid. Sprchy byly čisté,“ dodala Dederová. „Pouze jsme to tady nemohli najít, protože Stanové městečko není dostatečně dobře značené,“ dodal Sedláček. Oba si pak pochvalovali filmy, které v Karlových Varech od čtvrtka viděli. „Zejména snímek Air byl luxusní,“ dodala Dederová.

„Nám se v Karlových Varech líbilo, tedy až na ta úmorná vedra,“ uvedla Bára z Prahy. „Jsme tady tři kamarádky už od začátku festivalu a viděly jsme celkem asi dvacet filmů. Příští rok přijedeme určitě opět,“ pokračovala. „Do té doby by mohli ve Stanovém městečku opravit sprchy, aby tekly více a ne na stěnu, ale koupajícího,“ dodala.

Pro hosty městečka byla non stop otevřená restaurace. „Největší zájem byl o pitnou vodu, točenou limonádu a nanuky,“ uvedla servírka Andy Suchopárová. „A samozřejmě o pivo,“ dodala. Na snídani batůžkáři žádali hlavně míchaná vajíčka a hemenex. „Na oběd pak smažený sýr a řízek zapečený s modrým sýrem,“ uzavřela kuchařka Lenka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám