Hlavní obsah

Festivalovým návštěvníkům dává dobrou noc večerníček

Novinky, toh

Večerníčky patří mezi nejoblíbenější dětské pořady vůbec, a proto nemohou chybět ani na karlovarském filmovém festivalu. Hrané, loutkové či animované minipořady jsou součástí programu České televize již 45 let.

Článek

„Nejradši mám asi Hurvínka, aspoň co si pamatuji. Škoda, že za mých časů ještě nebyly ty hrané večerníčky s medvíďaty a dalšími mláďátky, ty bych si určitě taky moc užila,“ svěřila se Iva Přivřelová z Prahy, která je na karlovarském festivalu již pojedenácté.

V přítmí před sálem B v hotelu Thermal se již před zahájením scházejí mladí lidí, rozhodně ne děti. Ty by tu o půlnoci málokdo hledal. Na doby dětství si chodí zavzpomínat zejména dospělí.

„Jeden čas jsem si nedokázala představit budoucnost bez večerníčků nedívala. Pak jsem z toho vyrostla a na večerníčky už nekoukám,“ doplnila filmová fanynka.

Večerníčky jsou promítány každý den o půlnoci a jsou tematicky uspořádány. Vždy se jedná o mix pohádek, zhlédnout je tak možné Maxipsa Fíka, Malou čarodějnici, Káťu a Škubánka, Boba a Boka či Krkonošskou pohádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám