Hlavní obsah

Velitel strážníků Vlasák: Někteří filmoví diváci parkují jako čuňata

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako čuňata podle velitele karlovarských strážníků parkují zejména v okolí hotelu Thermal někteří řidiči, kteří evidentně přicestovali do Karlových Varů na filmový festival.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Někdy zaparkují jako čuňata,“ komentoval počínání některých řidičů v centru Karlových Varů po dobu filmového festivalu velitel tamních strážníků Marcel Vlasák. „Stoupnou si na zastávku, takže autobus nemůže zajet až k obrubníku. Zejména starší cestující pak mají problém s vystupováním, protože musí došlápnout hlouběji, než by normálně museli,“ postěžoval si Vlasák.

„Jsme při festivalu k řidičům benevolentnější, ale stejně jsme už museli za těch šest dnů rozdat přes šedesát pokut za špatné parkování,“ pokračoval Vlasák s tím, že výše pokut se pohybuje mezi 100 až 500 korun.

Největší problémy jsou podle všeho s motoristy v ulici I. P. Pavlova, která vede z obchodně správního centra města k Thermalu. „Dohromady jsme museli od začátku festivalu odtáhnout dvaadvacet osobních vozidel, přičemž absolutně nejvíce jich bylo právě z ulice I. P. Pavlova,“ prozradil Vlasák. Ulice je vstupní branou do festivalové dění, jehož srdcem je právě Thermal.

Návštěvníci festivalu by si měli zaparkovat auta tam, kde bydlí, tedy na okraji města, například u Stanového městečka, a dál jít pěšky nebo městskou hromadnou dopravou. Po městě jezdí tři festivalové autobusové linky, které jsou zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám