Hlavní obsah

Z festivalu už odvezli tuny odpadků

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Desítky tun odpadků posbíraných z odpadkových košů a veřejných prostor už stačila naložit a odvést na skládku skupina zhruba třiceti sběračů, kteří to mají v Karlových Varech po dobu filmového festivalu na starosti.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Článek

Většina veřejných ploch v lázeňském centru je uklizených a čistých, i když některá zákoutí nepořádek přesto schovávají. Nápor tisíců návštěvníků festivalu je obrovský, a to s sebou prostě starosti o veřejnou čistotu přináší.

„Musím letos obecenstvo filmového festivalu pochválit,“ uvedla ředitelka Správy lázeňských parků v Karlových Varech Zuzana Macešková. „Nikde není žádný moc velký nepořádek. Pokud ano, tak kolem odpadkových košů, které kapacitně v době festivalu nepostačují,“ komentovala.

Sběrná služba má čtyři členy a každý z nich den co den sesbírá v průměru čtyři pytle o objemu 120 litrů.

„O svoz a sběr odpadků se kromě správy parků starají také zaměstnanci společnosti AVE CZ a lidé ve veřejné službě,“ uvedl mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál. Ve veřejné službě, kterou organizuje přímo magistrát, je každý den v průměru kolem patnácti lidí. Uklízí zejména zeleň mezi Richmondem a Thermalem.

Za zmiňovanou společnost AVE CZ se o odpadkové koše a nepořádek na veřejných místech stará osm lidí. „Jen z malých odpadkových košů denně odvezeme kolem pěti tun odpadků. Na kolonádách je nakládáme do multikár, z kterých jdou pytle odpadků do popelářských vozidel, která do centra města nesmějí. Nakonec končí odpadky na skládce Činov za městem,“ popsal Radek Tomaník z AVE CZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám