Hlavní obsah

Jude Law je ve Varech. Rozdal autogramy a pozdravil fanoušky

Právo, far, vor, toh
Karlovy Vary
Aktualizováno

Karlovarský festival poctil v neděli večer návštěvou britský herec Jude Law. Největší zahraniční hvězdu, kterou organizátoři prestižní filmové přehlídky doposud avizovali, přivítaly za jásavého křiku před Grandhotelem Pupp desítky fanoušků.

Článek

Na sedmatřicetiletého filmového a divadelního herce už několik minut před příjezdem čekal prezident festivalu Jiří Bartoška. Ležérně oblečený Jude Law se s ním nejprve objal, poté se věnoval podepisování památníčků netrpělivých sběratelů autogramů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Jude Law nezapomněl ani na podpisy fanouškům.

Pupp je v pozoru

Na vzácného hosta se už několik dní připravovali zaměstnanci luxusního hotelu. V Puppu by měl strávit dva dny, řekla Právu generální ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová.

Neprozradila, jaký apartmán pro slavného filmového a divadelního hosta nechala připravit, naznačila však, jaké dárky by mohl dostat. "Vybírat budeme mezi tradičním karlovarským porcelánem, broušeným sklem z Moseru, becherovkou nebo knihou o Puppu v anglické mutaci," uvedla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Jude Law přijel v dobré náladě.

Na rozdíl od jiných prominentních hostů neměl podle ředitelky Puppu tým Judea Lawa žádná speciální přání. Pro zajímavost - když před pěti lety bydlela v hotelu americká sexy ikona Sharon Stone, museli kuchaři vynechat brusinky, neboť je na ně herečka alergická.

Jude Law, který se může pyšnit oceněním Rytíř umění a literatury Francouzské republiky, převezme z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu. V pondělí dopoledne se zúčastní tiskové konference a večer osobně zahájí snímek, který byl pro jeho kariéru zásadní - drama Talentovaný pan Ripley (1999) mu vyneslo oscarovou nominaci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Jude Law v objetí s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou.

Za jméno mohou Beatles

Londýnského rodáka rodiče, oba učitelé, pojmenovali po slavné písni Beatles a už od mládí ho nechali ochutnávat hereckou profesi. Od třinácti let vystupoval s divadelním souborem, po maturitě působil na jevištích londýnského West Endu. Mimo jiné si zahrál v životopisném snímku Oscar Wilde či krimidramatu Půlnoc v zahradě dobra a zla režiséra Clinta Eastwooda.

Po roce 2000 už šel dnes čtyřnásobný otec z jednoho úspěšného projektu do druhého – u Spielberga si zahrál robota ve snímku A.I. – Umělá inteligence a druhou oscarovou nominaci mu pak přinesla úloha v dramatu Návrat do Cold Mountain.

Objevil se také v Imagináriu dr. Parnasse a v nové adaptaci Sherlocka Holmese, kde si zahrál doktora Watsona.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám