Hlavní obsah

Hostinští před festivalem hosty nešidili

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Spíše pozitivně dopadly dosavadní kontroly inspektorů České obchodní inspekce (ČOI) v Karlových Varech, které se uskutečnily týden před zahájením mezinárodního filmového festivalu. Karlovarští hostinští a provozovatelé restaurací při kontrolách ani v jednom případě z deseti kontrol nepochybili. O něco hůře si vedli hoteliéři a provozovatelé ubytovacích zařízení. Z dvaceti kontrol nedopadly dobře tři.

Článek

„Výsledky dosavadních kontrol v týdnu před zahájením karlovarského filmového festivalu nejsou pesimistické,“ uvedl ředitel ČOI v Plzni Milan Javorský. „V případě restaurací to vypadá, že se dostáváme na úroveň optima. U hoteliérů lze počet přestupků, který letos dosahuje 16%, srovnat s loňskem,“ komentoval výsledky kontrol Javorský, podle kterého inspektoři udělili na místě jednu pokutu ve výši dvou tisíc korun.

„V dalších dvou případech povedeme s provozovateli hotelů správní řízení, ve kterých lze očekávat pokuty do výše deseti tisíc korun,“ poznamenal Javorský, podle kterého se hoteliéři  provinili například tím, že neseznámili klienty s cenami anebo uváděli své ceny pouze v evropské měně.

„To je možné, ale nesmí přitom chybět cena v českých korunách, která musí být uváděna v první řadě,“ vysvětlil Javorský.

ČOI se zaměří také na kadeřnictví nebo pedikúru 

Oproti minulým letům, kdy inspektoři ČOI převlečení za batůžkáře, nepochodili v luxusních hotelech, když se chtěli ubytovat, se kontroloři letos s podobným přístupem nesetkali. „Na diskriminaci podobného druhu jsme letos nenarazili,“ uvedl Javorský. „Je to možná dáno stávající špatnou hospodářskou situací na trhu, takže je každý hoteliér rád za každého hosta,“ vysvětloval ředitel plzeňské ČOI.

Podle Javorského budou kontroly, které každý den v karlovarských ulicích provádí šest zaměstnanců inspekce, pokračovat i v průběhu festivalu.

„Máme připravený harmonogram, který počítá s kontrolami dopoledne, odpoledne, ale i v noci,“ poznamenal Javorský. „Smyslem kontrol je to, aby návštěvník festivalu měl pocit, že služby poskytované během festivalu jsou na slušné úrovni. Že se při festivalu nepodvádí,“ uvedl Javorský.

„Zaměříme se na všechny služby, které mohou návštěvníci festivalu využívat, takže například také na kadeřnictví nebo pedikúru,“ uzavřel ředitel plzeňských inspektorů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám