Hlavní obsah

Nejslavnějšího českého vězně možná pustí na premiéru filmu Kajínek, prý neuteče

– Karlovy Vary
Novinky, Gabriela Wolfová

Nejhlídanější český vězeň možná dorazí na premiéru očekávaného filmu Kajínek. Producent a režisér filmu Petr Jákl oficiálně požádal, aby se Jiří Kajínek pod dohledem mohl pražské premiéry zúčastnit. "Zatím to zamítnuto nebylo," řekl Jákl Novinkám.

Článek

"Oficiálně jsme požádali, aby pana Kajínka pustili pod dohledem na premiéru. Zatím nám nebylo odpovězeno," řekl Novinkám producent a režisér filmu Kajínek Petr Jákl. " Utíkat Kajínek v plánu určitě nemá," říká s úsměvem.

Pokud Kajínka na pražskou premiéru z vězení v Karviné 5. srpna nepustí, uspořádá Jákl malou premiéru ve vězení. "Určitě mu to tam chceme pustit. Buď v den premiéry nebo v nejbližším možném termínu. Byla by to vlastně premiéra pro něj a pro další vězně," prozrazuje.

Foto: archív, Právo

Hlavní mužské role Jiřího Kajínka se zhostil ruský herec Konstantin Lavroněnko.

Film ještě není zcela hotov, dodělává se zvuk. "Jiří Kajínek film ještě neviděl, posílal jsem mu ale upoutávku. Líbila se mu. Řešil jen věci technického charakteru. Například jak zahákoval kotvu, když utíkal. Filmovou linku neřešil," říká Jákl.

Před a během natáčení Kajínka ve vězení Jákl navštívil dokonce devatenáckrát. Jednou tam byla také Táňa Vilhelmová, která hraje ve filmu obhájkyní Jiřího Kajínka. "Je strašné vidět, že člověk, který je možná nevinný a kolem jehož případu je tolik nejasností, sedí doživotně ve vězení," dodává Jákl.

Reklama

Související témata:

Související články

Natáčení akčního filmu Kajínek finišuje

Český akční film Kajínek se točí na motivy pravdivých událostí a některé postavy jsou skutečné. Do kin snímek vstoupí 5. srpna. Film režíroval šestatřicetiletý...

Výběr článků

Načítám