Hlavní obsah

Filmaři a politici proberou ekonomickou krizi

– KARLOVY VARY

Česká televize v neděli pátého července odvysílá svůj diskusní pořad Otázky Václava Moravce mimořádně z festivalu v Karlových Varech. Sejdou se v něm čeští filmaři a politici a hlavním tématem budou možné dopady světové ekonomické krize na filmový průmysl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Václav Moravec na on-line chatu

Článek

Václav Moravec si do Zanderova sálu, kde se natáčel mimo jiné James Bond - Casino Royale, pozve výjimečné hosty. Ptát se jich bude na roli Karlovarského festivalu na světové scéně a také na stav světové i české kinematografie.

Filmové Otázky bude Česká televize vysílat v neděli od 12:00 na programech ČT1 a ČT24.

Svoji účast v pořadu již potvrdili ministr financí bývalý premiér Mirek Topolánek, prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška, bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák, producent Pavel Strnad - předseda Asociace producentů v audiovizi (APA), Petr Mošna, ředitel České filmové komory a producent kultovních Hvězdných válek Rick McCallum.

Debatovat budou nejen o karlovarském festivalu, ale například i o tom, proč z ČR odcházejí zahraniční produkce a jak situaci zlepšit nebo o podpoře české kinematografie ze strany ČT, a to vše na pozadí možného vlivu ekonomické recese na filmový průmysl.

Od 13.05 do 14.00 se pak diskuse přesune na program ČT 24. Hosté další části budou David Ondříček, filmový režisér, Helena Fraňková, spoluautorka zákona o kinematografii, Ministerstvo kultury; Petr Dvořák, generální ředitel TV NOVA; Václav Myslík, ředitel výroby ČT.

Reklama

Výběr článků

Načítám