Hlavní obsah

Na diváky čeká nové kino s novými sály

Novinky, Kristýna Pleskotová, Festivalový deník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Už si toho stihli všimnout nejen obyvatelé Karlových Varů: vedle sportovního stadionu, který zapůjčuje svůj „green“ stanovému městečku, postupně vyrostla multifunkční KV Arena. Ta několikrát otevře své zbrusu nové dveře také návštěvníkům festivalu.

Foto: Petr Horník, Právo

Nové prostory nabízí divákům multifunkční KV Arena.

Článek

V neděli 5. července se bude v aréně dvakrát promítat český film Václava Marhoula Tobruk. První promítání od 16:00 je určeno pro akreditované hosty festivalu, to od osmi večer pak pro všechny diváky.

Hala zatím nemá příslušné zařízení a zázemí, které by umožňovalo promítat 35mm filmy - na projekce Tobruku bylo zapůjčeno speciální zařízení na digitální projekci.

„Pevně věříme, že příští rok bude možné promítat v KV Areně naplno, jak jsme se o tom už mnohokrát bavili s magistrátem města a vedením arény,“ dodává k prozatím omezenému provozu haly za městem i městečkem Petr Lintimer, vedoucí produkce festivalu.

Jedinou ryze technickou novinkou je opatření kinosálu C v hotelu Thermal zvukem Dolby SR. Změny se tak týkají především doprovodného programu a mimofilmových akcí. Festival bude například o Lázně I kratší. Že by závan krize? Vůbec ne - absence tohoto stánku kultury a oddechu neznamená ochuzení doprovodného dění. Více než dost se toho bude dít třeba v Poštovním dvoře (např. celodenní hudební festival či sólový recitál Jarka Nohavici).

Pravděpodobně nejpříjemnější novinku najdou všichni návštěvníci pod širým nebem. Díky magistrátu města je po dobu festivalu zavedena zdarma WiFi síť. Pokryta by měla být majestátní trasa z hotelu Thermalu k Grandhotelu Pupp. Festival tedy tím pádem po letošním zkušebním startu rezervací vstupenek přes internet přidává další on-line službu. Takže si otroci počítačů příliš neodpočinou... 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám