Hlavní obsah

Slavní hosté přijíždějí, kompletní je i porota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Do místa konání 44. ročníku mezinárodního filmového festivalu už dorazili první slavní hosté. Kompletní je už také porota.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéfka poroty Claudia Ossardová

Článek

Mezi prvními hosty byl režisér Miloš Forman s manželkou Martinou Formanovou. Ti dorazili už ve čtvrtek večer. [celá zpráva] Slavný režisér ve Varech v sobotu uvede slavnostní premiéru Dobře placené procházky. [celá zpráva]

Kompletní je také už hlavní festivalová porota. Letos v ní jako šéfová zasedne producentka Claudie Ossardová, která je podepsaná mimo jiné pod slavným snímkem Amélie z Montmartru, dále herečka Marie Bonnevie, ruský režisér Sergej Dvorcevoj, íránská herečka Niki Karimi, jihoamerický režisér Rodrigo Plá, americký kritik Kenneth Turan a český režisér Ivan Zachariáš.

Z dalších filmových hvězd dorazila v pátek do lázeňského města Američanka Shana Festeová, režisérka zahajujícího filmu Dar. [celá zpráva] Ten bude promítnut dnes v rámci slavnostního zahajovacího ceremoniálu, který začíná v devatenáct hodin.

Krátce po Festeové přijel i francouzský režisér Patrice Chéreau, který ve Varech uvede výběrovou retrospektivu svých filmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám