Hlavní obsah

Stanové městečko se začalo kvapem vyprazdňovat

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Konec festivalového dění v Karlových Varech se blíží a jeho mladí návštěvníci tak zvaní baťůžkáři začali ve Stanovém městečku v sobotu kvapem balit stany a odjíždět zpět do svých domovů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Většina návštěvníků festivalu se ve stanovém městečku na stadiónu AC Start v Karlových Varech v sobotu odpoledne už balila.

Článek

„Většina z celkových zhruba dvou tisíc ubytovaných už z festivalu odjela. Zbyli jen ti nejotrlejší,“ uvedl recepční stanového městečka Václav Malý. „Za festival se tady postavilo kolem dvanácti set stanů, což je tak srovnatelné s počty v minulém roce,“ dodal jeho kolega Martin Čihák.

„Nejexotičtějšími návštěvníky ze zahraničí byli dva Irové, ale byli tady také nějací Španělé. Stan si postavily také Francouzky,“ dodal recepční.

Fronty na dámském WC

Na klienty čekalo letos nové sociální zařízení. „Už nebyly takové fronty na sprchy jako v minulých letech. Když se to hodně houfovalo, tak jsme otevřeli i staré koupelny, takže to šlo rychle,“ popisoval Malý. „Na dívčí toalety ale bude fronta asi vždycky,“ usmál se.

V sobotu kolem druhé odpoledne balili stan na atletickém stadiónu v Tuhnicích také David Ptáček a Romana Kusá z z Krucemburku na Vysočině.

„Byli jsme tady od pondělí, ale už se vracíme domů,“ uvedl Ptáček. Na festivalu byl už pošesté. Letos se mu nejvíce líbil film Samson a Dalila.

„Škoda, že je stanové městečko tak daleko od středu města, ale jinak nám tady nic nechybí,“ dodal Ptáček. „Určitě se příští rok zase ukážeme,“ slíbila Kusá, která absolvovala festival potřetí.

Nejvíc letěl smažák

Baťůžkáři v místní restauraci nade vše milovali smažený sýr. „Pak Gordon blue, což je řízek plněný šunkou a nivou,“ prozradil kuchař Martin Vojtek. Restaurace přitom jela non stop. „Denně jsme prodali padesát šedesát hotovek,“ dodal.

„Zákazníky jsme měli celou noc. Byli skvělí - vraceli nám nádobí, nosili je ze zahrádky, kdyby byli všichni takoví přes celý rok, byla bych spokojená,“ pochvalovala si servírka Jitka Slaninová. Největší zájem byl prý o plzeňský Prazdroj. „V podstatě se snědlo a vypilo všechno, co tu bylo,“ dodala servírka a bylo vidět, že si oddechne, až festival skončí.

Reklama

Související témata:

Související články

Stanové městečko se začalo plnit

Stanové městečko na stadiónu AC Start v Karlových Varech - Tuhnicích se začalo v pátek postupně plnit prvními mladými návštěvníky karlovarského mezinárodního...

Výběr článků

Načítám