Hlavní obsah

Malkovich si dá rád k snídani capuccino, volno tráví na balkóně

– KARLOVY VARY
Právo, Rudolf Voleman

Na čtyřech a někdy dokonce i pěti capuccinech si dokáže filmová hvězda John Malkovich s manželkou pochutnat při snídaních v karlovarském Grandhotelu Pupp, kde jsou ubytovaní po dobu filmového festivalu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pokojská GH Pupp Ludmila Svátková předvádí stlaní postele v nadstandardním pokoji, který je téměř na vlas podobný tomu, co v něm hned přes zeď po dobu karlovarského festivalu bydlí John Malkovich se svou manželkou.

Článek

„Capuccino je tady jeho zřejmě nejoblíbenější nápoj,“ uvedl šéf stravovacího provozu v GH Pupp Richard Lhoták.

„S manželkou si na snídani dají třeba čtyři nebo dokonce pět šálků. Jinak snídaně mívají lehké - čerstvé pečivo a například pašírované vejce,“ dodal.

Skromný a nenáročný host

„Je to velmi nenáročný host. Za celou dobu neměl žádné nesplnitelné přání,“ potvrdila šéfkuchařka hotelu Vlaďka Příhodová. Mezi jedno takové patřilo například servírování čtvrteční snídaně do pokoje.

Malkovich s manželkou bydlí ve druhém patře. „Má nadstandardní pokoj,“ uvedla jeho pokojská Ludmila Svátková. Pár obývá dvě místnosti, přičemž v té vstupní jsou kupříkladu kachlová kamna a stůl s křesly. V každém z pokojů je i plazmová televize s širokou úhlopříčkou.

Malkovich je známý tím, že zásadně nedává autogramy. „Já jsem ho ale hezky poprosila a dostala ho,“ uvedla Svátková. „On asi nemá rád ty sběratele, co s těmi podpisy pak kšeftují, proto se nikomu při příjezdu před hotelem nepodepsal,“ zhodnotil Lhoták.

Výhled do údolí Teplé

Podle pokojské Malkovich se ženou rád sedává na balkóně pokoje. „Výhled nemá moc dobrý, protože naproti je také hotel, ale na druhou stranu se může dívat do údolí Teplé na Novou Louku,“ prozradila Svátková.

O jeho pokoj se stará celý týden. „Když je na klice zelená karta, mohu vstoupit. Pokud tam není, tak zvoním a pak raději ještě klepu. Neozve - li se nikdo, začnu uklízet,“ popisovala rituál.

Všechny filmové hvězdy jsou podle ní čistotné. „Nikde žádný nepořádek. Úklid jinak provádím každý den. Setřu prach, vyvětrám pokoj, povlíkám postele čistým prádlem a také přehozem. Nesmím zapomenout vyluxovat a uklidit koupelnu. Vyměním květiny a doplním ovoce,“ popisovala Svátková.

„Součástí nabízených služeb je také praní a žehlení, čehož Malkovichovi zrovna ve čtvrtek využili,“ dodala. V Puppu pracuje pátým rokem. „Měla jsem na starosti například pokoj sympaťáka Elijaha Wooda z Pána prstenů nebo Gérarda Depardieua. Teď je tady také naše herečka Eva Holubová. Nechávala jsme jí žehlit šaty. Je to velice příjemná dáma,“ uzavřela Svátková.

Reklama

Výběr článků

Načítám