Hlavní obsah

Festivaloví hosté vypili rekordních 530 lahví pravého šampaňského

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Na neskutečných pěti stech třiceti lahvích pravého šampaňského si pochutnali hosté během deseti dnů karlovarského filmového festivalu v Grandhotelu Pupp. Překonali tak rekord necelých čtyř stovek lahví z loňska, kdy se lahodný nápoj s bublinkami z oblasti Champagne stal hitem osvěžení.

Článek

„Měli jsme obavy, zda dosáhneme skvělých loňských čísel, ale skutečnost je nad očekávání,“ pochvaloval si vedoucí stravování v GH Pupp Richard Lhoták.

„Vždyť prodat neskutečných 530 lahví výstavních Champagne za několik dní, to prostě nemá v republice obdoby,“ pokračoval. „Mezi šampaňskými vévodila v počtu 211 lahví značka Möet & Chandon Impérial Rosé,“ dodal.

Vedle šumivých vín, ale měl hotel připraveno také sto padesát druhů světových značek červeného a bílého vína. Vyslyšel i zvláštní přání hostů.

Například režisér Miloš Forman naznačil ještě před příjezdem, která vína z oblasti Bordeaux má rád. Ocenil pak Blason d´Issan - Margaux ročník 2004 nebo au Baron de Pichon - Longueville z oblasti Pauillac ročník 1998. Jedna z nich přijde v GH Pupp na asi pět a půl tisíce korun.

Pro Bartošku whisky, pro Formana slivovice

Během festivalu se ale podle Lhotáka pil také kvalitní tvrdý alkohol. Zejména pak irské whisky, přičemž nejoblíbenější byl Jameson. Ten pije prezident festivalu Jiří Bartoška.

Výjimečný byl co se týká tvrdého alkoholu opět Forman. „Přál si na pokoj tuzemskou slivovici,“ uvedl Lhoták.

„Na lísteček za přání napsal do závorky - budík, což je slivovice od Jelínka. Líbí se mi, že za roky v Americe nezapomněl na takové věci,“ obdivoval vedoucí stravování. „Slivovice mu chutnala, protože když odjel, láhev byla prázdná,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám