Hlavní obsah

Miloše Formana vítali v Karlových Varech Bartoška i Topolánek

– Karlovy Vary

Světoznámý filmař Miloš Forman přijel na 44. ročník karlovarského festivalu s jednodenním předstihem. Před Grandhotelem Pupp jej čekalo překvapení, uvítal jej nejen festivalový prezident Jiří Bartoška, ale i Mirek Topolánek s Lucií Talmanovou.

Článek

Miloš Forman dorazil ke karlovarskému hotelu Pupp kolem deváté hodiny večer. Po vystoupení z auta na něj čekalo festivalové vedení v čele s Jiřím Bartoškou, ale i předseda ODS Mirek Topolánek, který si s českým rodákem padl do náručí. Všichni potom vyrazili na slavnostní večeři. 

Proslulý režisér uvede v Karlových Varech světovou premiéru svého nového filmu Dobře placená procházka, které vychází z představení stejnojmenné jazzové opery ze semaforské dílny autorské dvojice Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Právě tu Forman inscenoval po více jak čtyřiceti letech na prknech pražského Národního divadla.

Představení dával dohromady se svými syny Petrem a Matějem Formanovými a stalo se jednou z divadelních událostí roku. Nakonec se oscarový filmař rozhodl představení zfilmovat. V českých kinech bude uvedena 9. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám