Hlavní obsah

Filmový festival doprovodí řada koncertů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle několika stovek filmových představení nabídne letošní 44. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových varech rovněž celou řadu doprovodných akcí včetně koncertu Jarka Nohavici.

Foto: Jakub Deml, Právo

Jarek Nohavica

Článek

Právě o Nohavicův koncert bude z doprovodných akcí asi největší zájem. „Předprodej vstupenek v hodnotě 390 korun na recitál Jarky Nohavici, který se uskuteční v Poštovním Dvoře v pátek 10. července od 22 hodin, bude zahájen v úterý 7. července od dvanácti hodin na hlavní festivalové pokladně,“ uvedl výkonný ředitel MFF Kryštof Mucha. „Každý zájemce o představení bude moci pořídit maximálně šest vstupenek,“ dodal.

Ještě před Nohavicou se ale návštěvníci festivalu mohou těšit na sobotu 4. července, kdy se rovněž v Poštovním Dvoře uskuteční ČEZ Energy Fest. „Akce bude volně přístupná i pro držitele festivalových pasů,“ uvedl Mucha. „Diváci se budou moci těšit na kapely Chinaski nebo Support Lesbiens,“ dodal prezident festivalu Jiří Bartoška. V neděli na to se od jedenácti hodin dopoledne o zábavu postarají herci z fotbalového týmu Real TOP Praha, kteří nastoupí k přátelskému utkání s místními Buldoky. „V týmu herců se například objeví Ivan Trojan,“ uvedl Mucha.

Digitální Tobruk

V neděli se KV Aréna vůbec poprvé představí jako promítací sál, když tu bude v 16 a ve 20 hodin uveden nový český film Tobruk v digitální kvalitě. „Došlo ke skluzu v kolaudaci a my nechtěli riskovat nějaké další, takže letos tam proběhne jen demonstrativní projekce. Věříme, že v příštím roce se hala stane plnohodnotným promítacím sálem,“ komentoval Bartoška.

Letos bude po několika letech chybět noční klub v Císařských lázních. „Už vloni nechodilo do klubu moc lidí a organizátoři nesehnali dostatek peněz, aby jej mohli provozovat i letos,“ vysvětloval Mucha, podle kterého ale bude opět v provozu klub Peklo v Thermalu, vedle hotelu pak stan Kapitána Morgana a v někdejší spořitelně na Divadelním náměstí klub Aeroport.

Doprovodné akce pamatují i letos na děti, které najdou zázemí v Letní scéně Karlovarského hudebního divadla Pod mostem. Každý den od 14 hodin zde budou promítat dětský film a od 16 hodin divadelní pohádkové představení. Na večer jsou pak připraveny rockové koncerty. Inscenovaný koncert muzikálu Kudykam Michala Horáčka je v programu v neděli 5. července na Mlýnské kolonádě.

Reklama

Výběr článků

Načítám