Hlavní obsah

Karlovarské festivalové pokladny se otevírají

Právo, Rudolf Voleman

Vstupenky na celkem 234 filmů si budou moci návštěvníci 44. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech začít postupně pořizovat v pokladnách karlovarského hotelu Thermal už ve čtvrtek 2. července od devíti hodin ráno. Ceny vstupenek ve výši 65 korun na jedno filmové představení a také festivalových pasů, přičemž ten na celou karlovarskou filmovou přehlídku přijde na tisíc korun, zůstávají stejně vysoké jako v loňském roce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška a karlovarský primátor Werner Hauptmann podepsali ve středu smlouvu o další spolupráci.

Článek

„S porovnáním s kvalitou filmů a s cenami vstupenek do běžných kin je cena 65 korun pro diváky festivalu opravdu velmi příznivá,“ uvedl výkonný ředitel MFF Kryštof Mucha. „Student se zlevněnou festivalovou kartou za sedm set korun může při jejím maximálním využití snížit cenu za jedno filmové představení až na čtyřicet korun,“ vypočítával Mucha a připomněl, že od čtvrtečního rána půjde postupně do prodeje 90% vstupenek.

„Abychom dali příležitost i zájemcům mimo Karlovy Vary nabízeli jsme deset procent kapacity předem prostřednictvím internetového předprodeje,“ vysvětlil s tím, že během dvou hodin byly lístky vyprodány.

Přijede Malkovich, Banderas, Huppertová...

A diváci se mají na co těšit, protože devatenáct filmů bude uvedeno ve světové, třicet čtyři v mezinárodní a dvanáct v evropské premiéře. Navíc přijedou filmové hvězdy největšího kalibru včetně například Isabelle Huppertové, Antonio Banderase nebo Johna Malkoviche. K nim se jako poslední novinka přiřadil také Roy Marsden, který je u nás známý především jako představitel inspektora Adama Dalglieshe v televizních adaptacích detektivních románů P. D. Jamesové.

Prezident festivalu Jiří Bartoška přiznal, že účast Dalglieshe je náhoda, protože produkce festivalu oficiálně pozvala významnou britskou producentku Hilary Bevan Jonesovou. „Ta se dotázala, zda by mohl přijet také její manžel,“ vysvětlil Bartoška s tím, že až později se ukázalo, že chotěm Jonesové je právě Marsden.

Do Karlových varů přicestuje rovněž slavná italská herečka Laura Moranteová, která svou přítomností uvede film Johna Malkoviche Tanečník seshora, ve kterém ztvárnila hlavní roli. Umělecká ředitelka festivalu Eva Zaoralová upozornila na několik festivalových snímků. „Ve světové premiéře zde bude uvedena Tma režiséra Juraje Herze,“ uvedla. „Mohu také doporučit ruský muzikál Páskové, ale i celou řadu filmů, které se úspěšně prezentovali na nedávno skončeném filmovém festivalu v Cannes,“ dodala Zaoralová s tím, že uveden bude i snímek oceněný v Cannes Zlatou Palmou Bílá stuha.

„S filmem přijede člověk, který bude kvůli obavám z pirátského kopírování filmu sedět přímo v promítací kabině. Zřejmě si nás pletou s nějakým jiným festivalem, protože u nás se ještě nic takového nestalo,“ uzavřela Zaoralová.

Reklama

Výběr článků

Načítám