Hlavní obsah

Z Benátek do Karlových varů míří Wrestler i asijská komedie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejstarší filmový festival na světě, jehož 65. ročník proběhl v Benátkách loni v září, bude v programu blížícího se 44. ročníku MFF Karlovy Vary zastoupen mimo jiné snímkem vítězným, americkým dramatem Wrestler (The Wrestler).

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Mickey Rourke byl nominován na Oscara za herecký výkon ve filmu Wrestler.

Článek

V jednom z nejopěvovanějších filmů uplynulé sezóny pomohl režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen) znovu na nohy padlé legendě Mickeymu Rourkovi, který s nasazením bývalého boxera dokazuje, že wrestling není zdaleka tak směšný, jak na první pohled vypadá.

Na pařížském předměstí se odehrává intimně laděný příběh vztahu melancholického vdovce Lionela a jeho dcery Jo v novém filmu Claire Denisové 35 panáků rumu (35 rhums). Artová kinematografie par excellence v podání nejuznávanější francouzské režisérky současnosti si podmanila benátské publikum i díky skupině Tindersticks, jejíž hudba zazněla už ve starším snímku Denisové Miluji tě k sežrání.

Antiglobalizační satirická muzikálová romantická komedie - tím vším je malajský Sell Out!, mnohými považovaný za nejzábavnější film loňských „Benátek“. Debutující tvůrce Joon-han Yeo si v něm tak trochu vyrovnává účty s konvencemi asijské kinematografie, v jejíchž produktech až příliš často „režisér koncipuje záběr tak, že nechá spustit kameru a jde na oběd". Původním vzděláním právník Yeo film napsal, režíroval, sestříhal a k muzikálovým číslům napsal hudbu i texty.

Reklama

Výběr článků

Načítám