Hlavní obsah

Karlovarští laureáti sbírají další filmové ceny

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobně jako předchozí snímky, které zaujaly poroty a diváky Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (Amélie z Montmartru, Sherrybaby, Okno naproti, Fucking Amal), získávají další ceny i filmy oceněné v roce 2008.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Henrik Ruben Genz v Karlových Varech

Článek

Laureát Křišťálového glóbu, dánský film Ukrutně šťastni režiséra Henrika Rubena Genze, dostal od dánské filmové akademie sedm výročních cen, které se v Dánsku se jmenují Robert. Jsou současně nejvyšším možným oceněním, jakého filmaři mohou v této severské zemi dosáhnout.

Film bodoval v kategorii nejlepší film, režie, scénář, kamera a nejlepší píseň. Ceny za nejlepší herecké výkony v hlavních rolích dostali Jakob Cedergren a Lene Maria Christensenová.

Dalším i jinde úspěšným snímkem ze soutěžního programu loňského ročníku MFF Karlovy Vary, který si odnesl cenu z domácí soutěže, je španělský dokumentární film Hrdinové: K létání křídel netřeba (Héroes, no hacen falta alas para volar) režiséra Ángela Lozy.

Nyní byl vyznamenán španělskou cenou Goya pro nejlepší dokument do 30 minut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám