Hlavní obsah

Sázavafest začal, prvnímu odpoledni přálo počasí

Právo, Jaroslav Špulák
Kácov

Po středečním zahřívacím programu začal desátý ročník hudebního Sázavafestu ve čtvrtek odpoledne naostro. Na břehu řeky Sázavy ve středočeském Kácově vystoupily první skupiny z bohatého třídenního programu, návštěvníci festivalu putují se svými stany do stanových městeček, u vstupu do areálu je neustále fronta a hlavní pořadatel Pavel Kloupar věří, že pondělní a úterní déšť přinesl v tomto týdnu do festivalového areálu nejvíce vody.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Publikum rozjařila pražská ska kapela Basta Fidel.

Článek

Počasí zatím přeje. Ve čtvrtek odpoledne se slunko přetahovalo o přízeň s podmračenou oblohou, ale na kapky deště nedošlo. Pořadatelé nicméně nenechali nic náhodě. Na některá místa dali navézt kameny a pod hlavní pódia, která se otevřou v pátek a sobotu, poskládají koberec z plastových desek.

„Sáhli jsme do finančních rezerv. Je pro nás důležité, aby byli návštěvníci festivalu spokojeni,“ říká Kloupar.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Publikum na Sázafestu

Čtvrteční program byl rozdělen na dvě místa, na Duha Stage a stan zvaný Balbínka. Na Duha Stage začali ve 14 hodin Fiha, vítězové festivalové soutěže kapel. Publikum ale rozjařila až pražská ska kapela Basta Fidel. Večer pak jsou na programu koncerty formací Schodiště, Kryštof, Wohnout a Sto zvířat, přičemž ti posledně jmenovaní nachystali vystoupení trvající sto minut, aby takto oslavili dvacet let existence své a deset let festivalové.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Publikum rozjařila až pražská ska kapela Basta Fidel.

Balbínka se specializuje na písničkářskou a klubovou scénu. Představil se na ní například Jan Spálený, Jakub Noha Band, Honza Homola, večer pak nastoupí Ivo Jahelka, Jiří Schmitzer nebo Tomáš Klus.

Na Sázavafestu se bude hrát na pěti pódiích a představí se na 130 účinkujících. Program potrvá do nedělního časného rána. Podle Kloupara dorazilo zatím na sedm tisíc diváků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Publikum na Sázafestu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám