Hlavní obsah

Sázavafest slaví deset let

Právo, šh

Letní Sázavafest letos oslavuje deset let existence. Uskuteční se se 5. až 7. srpna v Kácově, kam se přestěhoval před čtyřmi lety. „Letošní rok se ponese v duchu především toho nejlepšího, co návštěvník mohl za posledních devět let na festivalu vidět a slyšet,“ řekl ředitel akce Pavel Kloupar.

Článek

„Když se podívám do historie festivalu, tak například jeden z prvních koncertů ve své historii odehrála na prvním ročníku formace Monkey Business,“ uvedl Kloupar.

Ta také přislíbila představit návštěvníkům letošního ročníku speciální set. Totéž nabídnou například Tata Bojs nebo skupina Sto zvířat. Pavel Kloupar přišel s nápadem programu sto minut Sta zvířat. Pozveme si k němu nějaké hosty, mezi nimi by měla být i romská skupina,“ řekl Honza Kalina, zpěvák skupiny Sto zvířat.

Speciální set nabídne v létě i zpěvák Kamil Střihavka. Ten oslavuje dvacet let na hudební scéně a do Kácova si pozve hosty, kteří mu během jeho kariéry byli nápomocni. Kloupar rovněž uvedl, že prvním zahraničním hostem je Boban Markovič, jenž v létě v Čechách exkluzivně vystoupí pouze na Sázavafestu. Dále se představí Support Lesbiens, Anna K., Miro Žbirka, UDG, Kurtizány z 25. Avenue, Marta Kubišová a další.

Tradiční Jarní Sázavafest proběhne letos dvakrát - 3. dubna v pražském KD Vltavská vystoupí Xindl X, Švihadlo, Rybičky 48, Plexis, Apple Juice, Švihadlo a další a 24. dubna se na Jarním Sázavafestu Morava v Zábřehu představí Mig 21, Xindl X, Rybičky 48, Veronika Padilla a jiní.

Do konce února stojí vstupenky na letní Sázavafest 600 Kč. Celý březen budou o 50 korun dražší, ale kdo si zakoupí v tomto období vstupenky tři, dostane čtvrtou jako dárek.

Reklama

Výběr článků

Načítám