Hlavní obsah

Štefan Švec: Kde je v abecedě G bod?

Právo, Štefan Švec, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně je z literárního porna seriózní zaměstnání. Je ho géniové už nekončí v Bastile jako chudák de Sade, nemusejí se skrývat jako autorka Příběhu O. Svůj talent rozvíjejí v redakcích ženských webů.

Foto: Petr Horník, Právo

Kritik Štefan Švec

Článek

Sex ve vězení – masturbace či lesbický vztah jitří čtenářkám fantazii ona.idnes.cz. V posteli buď Lolita a Láska ve třech – vynález ze Švédska, rozkochají je další servery.

Podobné titulky se z ženských stránek vyvalí, kdykoliv má Jiří Pomeje zrovna špatný den a nevymyslí nic nového s Ivetou. Jenže webů je čím dál víc, soft porno se omele a probudit permanentně vzrušované publikum je čím dál těžší. Revoluce v sexu – erotické pomůcky už nevypadají jako přirození! dozvídáme se pak překvapeně. A než stačíme zjistit, vypadají-li opravdu jako játra, přichází Žena.cz s článkem Sexuální fantazie – zpověď žen.

„Jsem bordelmamá v nejluxusnějším nevěstinci v antickým Římě,“ svěřuje se v něm jistě nevymyšlená Klára. A protože jsme „všechny v hloubi duše romantičky“, vyzýváme ji k pokračování. „Špinavý a zpocený“ Caesar zrovna přicválal z tažení a nechává se v lázni umývat „dlouhými a pomalými pohyby. To si pište, že mu stojí, a pořádně!“. To „mě šukaj tři černoši na kulečníkovým stole po zavíračce v baru v Harlemu,“ trumfuje Kláru stejně věrohodná Karla. Následuje zpověď Simony, která leží nahá na jídelním stole mezi patnácti puritánskými Holanďany s krajkovými límci. Mezi nádobím jí to jejich sluha – zřejmě největší puritán ze všech – „dělá rukou“.

Teprve v posledním odstavci přijde na řadu redakční komentář a neodmyslitelný citát psychologa. Sexuálními fantaziemi vyjevujeme „svou svobodu a touhu po dobrodružství v bezpečné zemi fantazie“. Uf, rychle setřít z těla všechny tekutiny a oddychnout si, že jsme četli seriózní materiál na prestižní stránce.

Muži, tupější polovina lidstva, si podobné texty prohlížejí v noci na adresách, které pak rychle mažou z paměti počítačů. Ženy jim neohroženě otevírají veřejný prostor. Hurá! Národní literatura má zas o pár tribun víc!

Reklama

Související témata:

Související články

Štefan Švec: Paní Bovary a slečna Marple

"Deska Boyle je na světě" napsal nedávno deník Aha! Boyle je v tomhle podání a) deska, b) skupina, c) zpěvačka, d) boule s překlepem. Kdyby v Aha! napsali...

Štefan Švec: Hovnomilové

Milan Kundera kdysi napsal, že kýč je nepřítomnost hovna. Zda z toho plyne, že přítomnost hovna je umění, už nedodal. Ale mnozí si to myslí.

Štefan Švec: Českou literaturu Čechům

Domácí literatura není zrovna v kurzu. Možná i proto, že už není moc domácí. Přestalo ji zajímat, co to znamená žít právě v téhle zemi, co je to za zvláštní...

Výběr článků

Načítám