Hlavní obsah

Štefan Švec: Nejprvnější blábol ze všech

Právo, Štefan Švec, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli chcete, aby se o vás někdo dozvěděl, není důležité dělat něco dobře. Kvalitně psát, vyrábět nebo prodávat. Důležité je, aby vás internetový vyhledávač Google vyplivnul na první stránce.

Foto: Petr Horník, Právo

Kritik Štefan Švec

Článek

Search Engine Optimization (SEO – optimalizace pro vyhledávače) je nauka o tom, jak umístit váš odkaz ve vyhledávačích co nejvýš, aby ho uvidělo co nejvíc lidí. SEO se učí v kurzech a živí se jí zvláštní SEO firmy. Kdo to neumí se SEO, v životě se nedostane v Googlu výš než na čtvrtou stránku. A na čtvrtou stránku klikají už jen obsedantní neurotici.

Až do dob SEO reklama sice plevelila veřejný prostor žvásty, ale ty aspoň dávaly smysl. Slogany něco říkaly. Občas byly i vtipné. Jenže texty optimalizované pro vyhledávače už nemají za úkol dávat smysl, natož být vtipné. Jejich jediným účelem je posunout váš odkaz výš ve vyhledávání.

Jedna z metod SEO je používání tzv. klíčových slov. Čím víckrát se klíčové slovo objeví na stránce, tím je podle vyhledávače relevantnější. Tak se na zadání „ubytování s dětmi“ zobrazí velmi vysoko ve vyhledávači tento odkaz: Ubytování s dětmi. V našem katalogu – ubytování s dětmi – jsou pro Vás připraveny objekty, které svojí polohou či vybaveností nabízí klidné ubytování pro rodiny s dětmi. (…) Některé hotely a penziony nabízejí programy pro rodiny s dětmi na dovolenou a s tím spojené balíčky a slevy pro ubytování rodin s dětmi. V našem katalogu jsou také objekty vhodné pro (…) sportovní pobyty s dětmi, soustředění s dětmi pro sportovní kluby – levné ubytování s dětmi. (www.abc-hotel.cz)

Jiné stránky na to jdou od lesa a snaží se použít klíčových slov hned několik. Vznikají výpovědi jako: Ubytování Jeseníky, hotel Jeseníky, hotel Karlova Studánka, ubytování Karlova Studánka... věřím, že tato slova se stanou synonymem spokojenosti každého hosta, který v našem hotelu stráví byť jen jedinou noc. (www.vidly.cz). Krása, že?

Textů optimalizovaných pro vyhledávače je čím dál víc. Ty neoptimalizované brzy přestanou kohokoliv zajímat, protože už je nikdo nenajde. Máme se na co těšit.

Reklama

Související témata:

Související články

Štefan Švec: Všichni jsme Hitler

Není nic vděčnějšího, než přirovnat politického oponenta k Hitlerovi. Hugo Chávez nedávno ztotožnil Hitlera s Angelou Merkelovou. Oficiální tisková agentura...

Štefan Švec: Válka děloh

Mají muslimové víc dětí než křesťané? Ob týden mi přijde do e-mailu další pěkná apokalyptická prezentace o tom, jak Evropu zaplavuje muslimské nebezpečí....

Štefan Švec: Chvála hnidopichů

Znám muže, jinak milého plešatého čtyřicátníka, který chodí po městě a buzeruje banky. Čte si jejich vývěsky, reklamy na bankomatech a hlavně nálepky...

Výběr článků

Načítám