Hlavní obsah

Festival studentského filmu v Písku

Novinky, Stanislav Dvořák

Jihočeský Písek je sídlem Soukromé vyšší odborné školy filmové a Filmové akademie Miroslava Ondříčka. Díky tomu zde 9. až 11. října proběhne již osmý ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů Písek 2008. Celkem se představí 44 děl začínajících filmařů.

Článek

"Do soutěže se přihlásilo na osmdesát filmů z celého světa (z Varšavy, Bratislavy, Virginie, Švédska či Nového Zélandu). Sama soutěž bude rozdělena do pěti promítacích bloků, do nichž byly nominovány filmy z užšího výběru – celkově se tak na festivalu představí na 44 soutěžních filmů. Doplní je filmy uváděné Nadací Nicolase Wintona a práce studentů píseckých filmových škol. Své zastoupení bude mít i blok s názvem To nejlepší z FRAME," uvedl Petr Smyczek z tiskového odboru festivalu.

Ve festivalové porotě letos zasedne animátor Martin Otevřel, srbský filmař Zwonimir Segi, polský režisér a kameraman Andrzej Wolf, slovenská scenáristka Zuzana Liová, spisovatel a scenárista Alex Koenigsmark a hudební skladatel Varhan Orchestrovič Bauer.

Autor vítězného snímku získá Grand Prix – cenu Václava Kršky, kterou město Písek dotuje částkou 50 000 korun. Centrem festivalu je Kino Portyč, kde každý den začne v 10h promítání soutěžních filmů a proběhne zde i zahájení a slavnostní zakončení festivalu s udílením cen. Festival se rozšířil i do prostoru Palackého sadů, kde bude promítat pojízdný kinematograf pana Čáslavského, nově také do Kavárny U Vavřiny a na další místa v Písku.

Reklama

Výběr článků

Načítám