Hlavní obsah

Dvě slova jako klíč se představila ve Varech. Ve filmu si zahraje i Pierre Richard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovensko, Polsko, Indonésie, New York, Indie a Čína, tam všude se vydali filmaři v posledním roce, aby natočili nový snímek: Dvě slova jako klíč. Jeho režisér Dan Svátek převedl další román svého kamaráda, spisovatele Josefa Formánka do filmové podoby. Společně jej představili v Karlových Varech v neděli.

Tisková konference k filmu Dvě slova jako klíčVideo: Novinky

 
Článek

Tvůrci ve Varech uvedli, že snímek je téměř hotový. Natočené materiály zamířily do střižny, kde na nich pracuje legenda oboru Alois Fišárek. Zbývá pak dotočit ještě jeden den.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tisková konference k filmu Dvě slova jako klíč na 56. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Na snímku producent filmu Martin Gazda, herec Jaroslav Dušek a ředitel Centropolu Aleš Graf.

„Asi mohu říct, že to bude v září a že na tenhle den se nám podařilo získat další legendu, francouzského herce. Je jím Pierre Richard. Ztvární kněze žijícího v New Yorku, jenž má ve svých snech vize, kterými ovlivňuje život postavám příběhu,” uvedl režisér.

Foto: Novinky

Pierre Richard v pražské Botanické zahradě

Sázka na jistotu

Dan Svátek do svého dalšího projektu obsadil osvědčenou „partu“: Ivana Fraňka, Davida Švehlíka, Jaroslava Duška, ale také Janu Nagyovou, Dianu Dulínkovou nebo slavného polského herce Daniela Olbrychského.

Foto: Miilan Malíček, Právo

Tisková konference k filmu Dvě slova jako klíč. Na 56. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Na snímku v popředí herečka Diana Dulínková.

Natáčet se začalo loni na podzim, po téměř dvouletých odkladech způsobených pandemií.

Foto: Miilan Malíček, Právo

Tisková konference k filmu Dvě slova jako klíč. Na snímku spisovatel Josef Formánek a Alois Fišárek, střihač filmu.

Už minulý titul Úsměvy smutných mužů (2018) přitom ukázal, že spolupráce Svátek-Formánek funguje.

Dvě slova jako klíč, film představil teaserVideo: IS Produkce/Holiday Films

Film dostal v rámci Českých lvů Cenu filmových fanoušků. Do kin na něj přišlo téměř 170 tisíc diváků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám