Hlavní obsah

Pražský Fresh Film Fest odstartovala Bestie, která nemá nikdy dost

Právo, Kateřina Farná

Pražské kino Světozor bylo ve středu dějištěm zahájení devátého ročníku Fresh Film Festu, přehlídky zaměřené na studentskou a debutovou tvorbu. Před slavnostní projekcí dánského psychodramatu Bestie se odehrála improvizovaná, leč vtipná tisková konference, v níž nechyběly trefné narážky na novináře a jejich "chytré" otázky.

Foto: www.freshfilmfest.net

Film Bestie ukazuje, jak se láska může stát prokletím.

Článek

Psychologické drama s hororovými prvky Bestie je zatím poslední počin dánského režiséra a scenáristy Christoffera Boeho (1974), který za film Reconstruction získal v Cannes před devíti lety Zlatou kameru za nejlepší filmový debut.

BEZ KOMENTÁŘE: Trailer Beast

V Bestii – vyprávějící příběh manželů, které spojují zvláštní erotické choutky a jejichž láska se proměňuje v cosi děsivého – nezapře fascinaci krajanem Larsem von Trierem. „Je to opravdu génius! Jsem Trierův velký fanoušek, jeho snímky jsou monumentální, k lidem promlouvají unikátním způsobem, je v nich něco neuchopitelného, co z nich dělá nezapomenutelná díla,“ řekl Boe před dvěma lety jako člen poroty Fresh Film Festu [celá zpráva].

Filmové tipy na čtvrtek

Ve čtvrtek bude v kině Světozor premiérově uvedeno drsné srbské drama Klip [celá zpráva] režisérky Maji Milošové, filmoví fajnšmekři by si neměli nechat ujít klasiku od průkopníka docudramatu Petera Watkinse The War Game (od 20 hodin v malém sále kina Světozor). A v Maďarském institutu se od 19 hodin promítá britská pecka Cashback (2006), jejímž autorem je jeden z porotců FFF Sean Ellis.

Foto: Fresh Film Fest

Zahájení tradičně nechyběl humor.

Hlavním tématem Fresh Film Festu je manipulace, festival nabídne do neděle přes sto snímků. Program se koná ve Francouzském institutu, Světozoru, Kině 35, FAMU, Studiu Béla (Maďarský institut) nebo pod širým nebem v Riegrových sadech. Vstupenky stojí od 60 do 85 korun, venkovní projekce jsou zdarma.

Více informací najdete na www.freshfilmfest.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám