Hlavní obsah

Na Fresh Film Festu bude vítězný film letošního Sundance

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival studentských filmů a debutů Fresh Film Fest (FFF), který se bude konat v Praze od 25. do 29. srpna, uvede jako každoročně několik celovečerních filmů oceněných v zahraničí. Jedním z nich bude válečný sugestivní dokument Restrepo, který zvítězil na letošním festivalu Sundance.

Článek

Filmový deník, zachycující americkou četu v jednom z nejnebezpečnějších míst světa v Afghánistánu, je sestříhaný z pobytu samotných filmařů (Sebastiana Jungera a Tima Hetheringtona) ve válečné zóně v údolí Korangal. Restrepo může svým tématem připomínat válečný dokument Armadillo, jenž byl uveden v programu letošního festivalu v Karlových Varech.

Krátkometrážní tvorba Daniela Mulloye

Fresh Film Fest nabídne také přehlídku filmů úspěšného britského režiséra nezávislé krátkometrážní tvorby Daniela Mulloye, který přijal účast v hlavní festivalové porotě.

Připravena je také retrospektiva porotce Christoffera Boea. Tento dánský režisér a scenárista získal za svůj debut cenu v Cannes. Uveden bude také první celovečerní film režisérky Jordan Scottové, dcery Ridleyho Scotta, který její debut produkoval a v němž hlavní roli ztvárnila Eva Greenová.

Tento snímek nazvaný Trhliny je adaptací stejnojmenného románu Sheily Kohlerové. Líčí příběh z prostředí dívčí internátní školy 30. let, zachycuje intimní vztahy, násilí dívčí rivality a zneužívání moci a privilegií.

Zmizení Alice Creedové

Chybět nebudou ani tři britské debuty a mezi nimi Harry Brown – britská odpověď na americké Gran Torino s Michaelem Canem v hlavní roli.

FFF uvede i film Zmizení Alice Creedové, napínavý a emocionálně vypjatý thriller, který byl nominován v loňském roce na cenu British Independent Film Award.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám